60 dkg túró
3 tojás
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg lágy vaj
15 dkg búzadara
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
20 dkg sárgabarack
A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat egy keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel krémesre-habosra keverjük. A búzadarát és a sütőport összevegyítjük, majd tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük. A túrót burgonyanyomóval áttörjük, majd ezt is a tojásos-grízes masszához adjuk, belereszeljük a citrom héját, és simára elkeverjük.
A barackokat kimagozzuk és felkockázzuk, majd a túrós krémbe forgatjuk.
Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 45-50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd a peremet levéve teljesen kihűtjük, még jobb, ha a hűtőben is pihen egy keveset.
Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.
A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA torta készítését megelőző este a mazsolát a rumba áztatjuk. Másnap kihabosítjuk a vajat, hozzákeverjük az áttört gesztenyét és a mazsolát a rummal együtt. A tortaformába rakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű