Családireceptkönyv.hu

Sárgabarackos túrótorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg túró
3 tojás
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg lágy vaj
15 dkg búzadara
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
20 dkg sárgabarack

Elkészítés:


A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat egy keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel krémesre-habosra keverjük. A búzadarát és a sütőport összevegyítjük, majd tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük. A túrót burgonyanyomóval áttörjük, majd ezt is a tojásos-grízes masszához adjuk, belereszeljük a citrom héját, és simára elkeverjük.
A barackokat kimagozzuk és felkockázzuk, majd a túrós krémbe forgatjuk.
Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 45-50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd a peremet levéve teljesen kihűtjük, még jobb, ha a hűtőben is pihen egy keveset.
Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Sárgabarackos túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
HÁZIKÓ TORTA
HÁZIKÓ TORTA

Unokám kérése volt ez a torta.Lerajzolta hogyan is képzeli el.Hát én ugye neki álltam és megalkottam,de ez az a torta amire sajnos nagyon szomorúan emlékszünk.Kész lett ,kicsi igaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós piskótalap
Kakaós piskótalap

1. A tojásokat kettéválasztom, fehérjét pici sóval kemény babbá verem. 2. A sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal robotgéppel habosra keverem, majd beleszitálom a sütőporos lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
SACHERtorta
SACHERtorta

A tésztához a vajat vagy margarint cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A masszához hozzákeverjük a megpuhított csokoládét. A sütőporral elkevert lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Amerikai almatorta
Amerikai almatorta

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük az almacikkeket. Ezután meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk