menu

Családireceptkönyv.hu

Eredeti svájci répatorta liszt és vaj nélkül


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 8-10 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


250 g cukor barna is lehet
1 vaníliás cukor
5 tojás
1 tojássárgája
300 g darált mandula ( esetleg 150 g mandula, 150 g mogyoró)
300 g finomra reszelt sárgarépa
1 citrom
2 evőkanál cseresznyepálinka vagy 2 evőkanál meleg víz
1 kávéskanál sütőpor
4 kanál étkezési keményítő
1/2 kávéskanál fahéj
késhegynyi szegfűszeg
csipet só
A mázhoz:
1 nagy görög joghurt
5 dkg fehér csoki
1 narancs leve héja

Elkészítés:


1. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor már egészen kifehéredett a massza hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A citromot alaposan mossuk meg és töröljük szárazra, majd reszeljük le a héját vékonyan. A fehér réteget ne reszeljük le, mert keserű íze lesz a tortának. Jól összekeverjük. Az 5 tojásfehérjét felverjük keményre a csipet sóval. Lassú mozdulatokkal összekeverjük az egészet, ügyeljünk, hogy a habot ne törjük túlságosan össze.
Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a piskótát rá simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át készre sütjük. A tortát a sütő alsó felére helyezzük. 20-25 perc elteltével én egy alufóliát tettem a tortára. A fóliával nem szabad lezárni a tortát, csak lazán ráhelyezzük. Amikor kisült, hagyjuk kissé a tortasütőben kihűlni, majd vegyük le a tortakarikát és fordítsuk rá egy sütőpapírra és tegyük rácsra. Húzzuk le a sütőpapírt és hagyjuk ki hűlni.

A mázhoz:
Egy nagy doboz joghurtot sűrű szövésű anyagon át lecsepegtetünk. 5 dkg fehér csokit megolvasztunk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl. Apránként hozzákeverjük a joghurtot, majd narancslével ízesítjük.

Eredeti svájci répatorta liszt és vaj nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sára
Vegán csokitorta
Vegán csokitorta

Add all of the dry ingredients to a large bowl and whisk together. In a separate medium-sized bowl, whisk together all of the wet ingredients. Pour the wet ingredients into the d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gyümölcstorta alap (Schubert Kati)
Gyümölcstorta alap (Schubert Kati)

A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a vajat, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formában e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sztracsatella torta sütés nélkül
Sztracsatella torta sütés nélkül

A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsoki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almás habcsóktorta
Almás habcsóktorta

A robotgép habverőjével a vajat kikeverjük 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját. A tejjel vált...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk