A hozzávalók megtalálhatók a recept leírásokban
♥ KÁVÉKRÉM
1 dl erős fekete
10 dkg cukor
3 szelet csoki
3 tojássárga
10 dkg vaj
2 dl habtejszín
Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet csokoládéval. Külön kis edényben összekeverjük 3 tojás sárgáját egy kevés tejjel és a csokoládés kávéhoz öntjük. Állandóan keverve – gyenge tűzön – sűrű krémmé főzzük. Ha a krém hűlni kezd, beleszeletelünk 10 dkg vajat és habosra keverjük. Jól lehűtjük, még egyszer átkeverjük, végül belevegyítünk 2 dl tejszínből vert kemény habot.
♥ CSOKOLÁDÉS GESZTENYEKRÉM
3 tojássárga
15 dkg cukor
1/2 cs. vaníliás cukor
1/2 dl tejszín
3 szelet csoki
10 dkg vaj
1/4 kg gesztenyemassza
rum v. rumaroma
Három tojássárgáját 15 dkg cukorral és 1/2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd 1/2 dl tejjel hígítva – gyenge tűzön – sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levéve tovább keverjük, majd amikor hűlni kezd, beleteszünk 3 szelet meglágyított csokoládét, 10 dkg puha vajat, jól kikeverjük, végül elvegyítjük 1/4 kg áttört vagy lereszelt gesztenyemasszával. Egy kevés rummal vagy rumaromával is ízesíthetjük.
♥ FŐZÖTT CSOKOLÁDÉKRÉM
2 tojás
2 ek liszt
20 dkg porcukor
2-3 ek tejszín
3 ek kakaópor
2 dl tejszín
vanília rúd v. aroma
10 dkg vaj
Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 20 dkg porcukorral és 2-3 evőkanál hideg tejjel. Hozzákeverünk 3 evőkanál kakaóport, felöntjük egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, és állandóan keverve kis lángon vagy gőz fölött, sűrűre főzzük. A tűzről levéve és tovább keverve belemorzsolunk 10 dkg vajat vagy margarint, és kihűlésig keverjük. Addigra kemény, sűrű krém lesz.
♥ FŐZÖTT KÁVÉKRÉM
főzött csokoládékrém hozzávalói
+1 dl erős feketekávé
A főzött csokoládékrémhez hasonlóan készül, csak kakaó és hideg tej helyett 1 dl erős feketekávét keverünk bele.
♥ DIÓS TÖLTELÉK
10 dkg darált dió
10-12 dkg főtt áttört krumpli
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
vaníliarúd v. aroma
Tíz-tizenkét dkg héjában főtt, hámozott és melegen áttört burgonyát elkeverünk 10 dkg vajjal, 20 dkg porcukorral. Tíz dkg darált diót leforrázunk egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, a burgonyapéphez vegyítjük, egy kanálka rummal ízesítjük, és habosra keverjük.
♥ BÚZACSIRÁS TÖLTELÉK
búzacsira
cukros vaníliástejszín
kakaó
cukrozott gyümölcs
mazsola
Cukros, vaníliás tejjel forrázzuk le a búzacsírát, amibe esetleg kakaót, cukrozott gyümölcsdarabokat, mazsolát is keverünk.
♥ CITROMKRÉM
2 tojás
2 ek liszt
20 dkg porcukor
1 dl tejszín
2 citrom héjs
2 citrom leve
15 dkg vaj
Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 20 dkg porcukorral, 1 dl tejjel, és kis lángon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, langyosra keverjük, belereszeljük 2 citrom héját, hozzávegyítjük 1 citrom kifacsart és leszűrt levét, és habosra keverjük 15 dkg puha vajjal.
♥ VANÍLIAKRÉM
2 tojás
10 dkg cukor
1 ek finom liszt
1 dl tejszín
1/2 rúd vanília
10 dkg vaj
Két egész tojást habosra keverünk 10 dkg cukorral, 1 evőkanál finomliszttel, felöntjük 1 dl tejjel, teszünk bele 1/2 rúd vaníliát, és kis lángon – vagy gőzön – állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük, és ha már csak langyos, kikeverjük 10 dkg puha vajjal.
♥ KARAMELLKRÉM (ostyatöltéshez)
4 tojássárga
14 dkg cukor
14 dkg vaj
14 dkg tört dió
14 dkg cukor pirítva
Négy tojássárgáját 14 dkg cukorral, 14 dkg vajjal jól elkeverünk, majd beleteszünk 14 dkg apróra tört – de nem darált- diót. Tizennégy dkg cukrot világosra pirítunk, a krémbe csurgatjuk és egy-két percig erősen keverjük, az edényt gyenge tűzre téve. Ha a krém félig kihűlt, két ostyalap közé töltjük.
Ezekkel a krémekkel megtölthetünk tortalapokat, piskótatekercset összeragaszthatunk apró, omlós süteményeket stb.
A tortákat, süteményeket a fogyasztás előtti napon töltsük meg.
Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a cukorral és a tojással kikeverjük. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót. Keverjük ki alaposan, ha túl sűrűnek talá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű