Piskótához: 5 tojás, 10-10 dkg cukor és liszt
Krémhez: 3 dl tej, 5 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1/2 rúd vanília, 15 g zselatin, 4 dl tejszín, 1/2 citrom reszelt héja
rum, mazsola, ananász, meggy .szeletelt mandula az oldalára, tejszínhab felverve a tetejére
A piskótatésztából 4-5 kerek lapot sütünk.
A krémhez a tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és felengedjük az átszűrt langyos tejjel és hozzáadjuk még langyos állapotban a zselatint is és ha kihűlt, a felvert 4 dl tejszínhabot.
Egy tortaformát kibélelünk zsírpapírral, alulra piskóta, rá rumba áztatott mazsola, ananász, meggy, rá krém, aztán megint lap, addig rétegezünk, míg a hozzávalók el nem fogytak. Hűtőbe tenni egy éjszakára, hogy megdermedjen, másnap lehet tejszínhabbal, szeletelt mandulával, ananásszal, meggyel stb. díszíteni.
A torta: A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük, a diót megőröljük. A tojások sárgáját összekeverjük a mézzel, a répával, a liszttel, a dióval, a fahéjjal és a szegfűszegg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól összedo...
Elkészítési idő: 1 óra+ pár ó Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra melegítjük, a tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Fehéredésig verjük az egész tojásokat a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg elvegyített mákot, lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt megpucoljuk és nyersen lereszeljük. Először a szárazanyagokat összekeverjük: a kétféle lisztet összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű