18 dkg kristálycukor
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 tojás
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a kristálycukrot. Végül hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Kivajazott, kilisztezett tepsiben (vagy sütőpapírral kibélelt) 20 perc alatt (tűpróbáig!) sütjük.
2. Egyszerű piskóta
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a a keményre felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 20 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az oldalátkívülről, pedig alufóliával körbe tekerjük, hogy sütés közbe a víz be ne szivárogjon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTÉSZTA ..piskótát készítünk. pudingot megfőzzük a kikevert krémmel összevegyítjük a tortát felszeljük megkenjük a krémmel díszítjük .
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMálnazselé Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször is elkészítjük a gyümölcskocsonyát, ehhez 3 dl vizet felmelegítünk, és mikor már majdnem forr, levesszük, beletesszük a kocsonyaport, és kb. még 1 percig lassú tűzön keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű