Tészta:
12 dkg vaj
14 dkg porcukor
4 egész tojás
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 csomag sütőpor
12 dkg liszt
2 ek. nem darált mák
8 db felezett őszibarack
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
zselatin
2,5 dl baracklé
1 cs. zsealtinpor
A vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet és sütőport. Összedolgozom. Egy tortaformába teszek sütőpapírt, rárakom a felezett őszibarackot, a vágási felülettel lefelé. Majd ráöntöm a tésztát és 190 fokon kb 30-35 perc alatt készre sütöm. A tortaformából kivéve megfordítom, így a barack kerül felülre. Ha kihűlt, megkenem forró baracklekvárral.
A krémhez felverem a tejszínt, beleforgatom a kikevert mascarponeba, amit egy kanál cukorral és egy ek. citromlével ízesítettem. Majd kevés zselatint adok hozzá, és a baracklekvárra rákanalazom. Szépen elsimítom, behűtöm. Ha már megkötött a krém, akkor a gyümölcsléből és zselatinból elkészítem a gyümölcszselét és langyosan ráöntöm a mascarpone krémre.
Minden hozzávalót egy tálban kikeverek én 18 cm átmérőjű tortagyűrűbe sütöttem 170 fokon kb 30-35 percet /tűproba! /mikor kihűlt kivágtam a gyűrűből, tejszínt kemény habbá vertem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzzünk majd a többi hozzávalót leöntjük vele. Jó sok kakaó, ettől lesz olyan. Ezt most így hagyjuk egy kicsit olvadozni a forró szirup teszi a d...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA négy tojásból piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, az olajat, a lisztet, a kakaóport, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs, citrom, lila és piros piskótákat sütjük ki először. Piskóta: 2 tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval. Majd a két tojássárgáját...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: Közepes