300 gr kekszmorzsa
110 gr vaj
4 db kivi
2 db banán
600 ml joghurt
100 gr cukor
2 ek. citromlé
30gr. zselatin
150 ml forró víz
A díszítéshez:
2 db kivi
Keverjük ki alaposan a kekszmorzsát a lágy vajjal.
Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a tortaalapot. Legalább 30 percre tegyük hűtőbe az edényt.
A zselatint 150 ml vízben oldjuk fel, 10 percig hagyjuk dagadni.
A kivit kockázzuk fel, öntsük rá a citromlét, majd cukrozzuk meg. Közepes lángon pár percig főzzük, míg a kivi levet ereszt. Azután hűtsük ki.
Ebbe a masszába öntsük a zselatint és a joghurtot, s jól keverjük össze. A tortaalapra karikázzuk a banánokat. Arra eresszük a joghurtos öntetet, s tegyük megint hűtőbe legalább 6 órára,
A megdermedt tortát emeljük ki a sütőformából, távolítsuk el róla a papírt.
Tetejét díszítsük kiviszeletekkel
Melegítsd elő a sütőt fokra. Válaszd szét a tojásokat, egyik tálba tedd a fehérjéket, másikba a sárgájákat. Keverd habosra a cukrot a tojások sárgájával, amíg halvány és sűrű nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével (75 g). A tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük a másik felével. A vajat folyékony állagúvá melegítjük. A sütőport elkeverjük a má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük ki a vajat a cukorral, majd morzsoljuk el a sütőporral elkevert liszttel. A tojásokat keverjük habosra a tejjel (a legjobb a robotgép habverőjével), majd adjuk a lisztes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához feltörjük az előzetesen szobahőmérsékleten tartott tojásokat, külön tálakba gyűtjük a fehérjéket és a sárgákat. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű