300 gr kekszmorzsa
110 gr vaj
4 db kivi
2 db banán
600 ml joghurt
100 gr cukor
2 ek. citromlé
30gr. zselatin
150 ml forró víz
A díszítéshez:
2 db kivi
Keverjük ki alaposan a kekszmorzsát a lágy vajjal.
Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a tortaalapot. Legalább 30 percre tegyük hűtőbe az edényt.
A zselatint 150 ml vízben oldjuk fel, 10 percig hagyjuk dagadni.
A kivit kockázzuk fel, öntsük rá a citromlét, majd cukrozzuk meg. Közepes lángon pár percig főzzük, míg a kivi levet ereszt. Azután hűtsük ki.
Ebbe a masszába öntsük a zselatint és a joghurtot, s jól keverjük össze. A tortaalapra karikázzuk a banánokat. Arra eresszük a joghurtos öntetet, s tegyük megint hűtőbe legalább 6 órára,
A megdermedt tortát emeljük ki a sütőformából, távolítsuk el róla a papírt.
Tetejét díszítsük kiviszeletekkel
A krémhez a sárgabarackot beáztatjuk a vízbe. Félretesszük. A tésztához a tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 10 tojás fehérjét géppel kemény habbá vertem.Majd mosogatás nélkül ,a sárgáját 10 ek.cukorral fehéredésig habosítottam.Ehhez hozzáadtam 10 púpos ek.lisztet,1 sütőport(elhagyhat...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű