300 gr kekszmorzsa
110 gr vaj
4 db kivi
2 db banán
600 ml joghurt
100 gr cukor
2 ek. citromlé
30gr. zselatin
150 ml forró víz
A díszítéshez:
2 db kivi
Keverjük ki alaposan a kekszmorzsát a lágy vajjal.
Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a tortaalapot. Legalább 30 percre tegyük hűtőbe az edényt.
A zselatint 150 ml vízben oldjuk fel, 10 percig hagyjuk dagadni.
A kivit kockázzuk fel, öntsük rá a citromlét, majd cukrozzuk meg. Közepes lángon pár percig főzzük, míg a kivi levet ereszt. Azután hűtsük ki.
Ebbe a masszába öntsük a zselatint és a joghurtot, s jól keverjük össze. A tortaalapra karikázzuk a banánokat. Arra eresszük a joghurtos öntetet, s tegyük megint hűtőbe legalább 6 órára,
A megdermedt tortát emeljük ki a sütőformából, távolítsuk el róla a papírt.
Tetejét díszítsük kiviszeletekkel
A tortakrémhez a tehéntúrót áttörjük, és összekeverjük a kefírrel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot is hozzáadjuk, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krémhez a vajat habosra kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot. 2. A piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót , búzadarát, citromok levét és reszelt héját végül pedig a tojások felvert habját. Kerek kapcso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: A 6 tojás sárgáját a 6 kanál cukorral géppel elkeverjük, majd a 6 kanál lisztet és a sütőport is beletesszük. A legvégén a 6 keményre vert fehérjét is óvatosan beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű