Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
a tortaalaphoz:
240 g teljeskiőrlésű keksz
60 g barna nádcukor
80 g olvasztott vaj
Krém:
375 g (3 doboz) natúr Philadelphia sajt (szoba-hőmérsékletű)
175 g nádcukor (vagy xilit)
4 ek liszt
100 g tejföl
1/2 tk fahéj
csipetnyi szegfűszeg
1/2 kupaknyi narancsvirágvíz
1/2 tk só
4 egész tojás (szoba-hőmérsékletű)
1 kisebb sütőtök (a hosszúkás, ovális fajta)
Előkészítés:
A sütőtököt közepes darabokra felvágva 200 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk, és tökhúst szitán átpasszírozzuk, esetleg botmixerrel pürésítjük.
A torta elkészítése előtt 1 órával kivesszük a sajtkrémet, a tejfölt és a tojást a hűtőből, mert ha hidegek az alapanyagok, nem lesz szép sima a krémünk!
Majd előkészítjük a formát: a kapcsos tortaforma aljához az oldalával odafogatunk egy sütőpapírt.
Bemelegítjük a sütőt 180 fokra.
Az alap elkészítése: A kekszet és az alaphoz való cukrot késes betétű robotgépbe tesszük, és összedaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a "morzsát" egyenletesen belenyomkodjuk a tortaformába, majd előmelegített sütőben körülbelül 10-12 percet sütjük. Kihűtjük.
A krémhez a sajtkrémet, a tejfölt és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőtökpürét, fűszereket, narancsvirágvizet, elkeverjük. Majd egyenként beleütjük a tojásokat, és így is habosra keverjük a krémet. Ráöntjük a tésztaalapra, és 180 fokos sütőben körülbelül 45 perc alatt megsütjük.
A sütés után a formában, rácsos felületen hagyjuk hűlni, majd minimum 4 órát még a hűtőben is hűtjük. Ezután szeletelhető!
Ha magasabb krémet szeretnénk, érdemes kisebb, 20-24 cm-es tortaformában elkészíteni. Mi jobban szeretjük így, alacsonyabb krémréteggel a sajttortákat, bár kétségtelen, hogy jobban mutat a magasabbal...
1. A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. 2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. Félretesszük, hogy kicsit lehűljön....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése nálam: 4 tojást és 4 evőkanál kristálycukrot egy keverőtálban együtt habosra verek a kézi mixerrel. Akkor jó, ha már az ujjunkat beledugva nem cseppen vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát mindig a szokásos módon készítem és mindig nagyon szépen sikerül. Az egész tojásokat az édesítővel tedd a mixer táljába és a legmagasabb fokozaton verd 10-12 percig. Eza...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk. 2. Közben a habot felverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű