Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
a tortaalaphoz:
240 g teljeskiőrlésű keksz
60 g barna nádcukor
80 g olvasztott vaj
Krém:
375 g (3 doboz) natúr Philadelphia sajt (szoba-hőmérsékletű)
175 g nádcukor (vagy xilit)
4 ek liszt
100 g tejföl
1/2 tk fahéj
csipetnyi szegfűszeg
1/2 kupaknyi narancsvirágvíz
1/2 tk só
4 egész tojás (szoba-hőmérsékletű)
1 kisebb sütőtök (a hosszúkás, ovális fajta)
Előkészítés:
A sütőtököt közepes darabokra felvágva 200 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk, és tökhúst szitán átpasszírozzuk, esetleg botmixerrel pürésítjük.
A torta elkészítése előtt 1 órával kivesszük a sajtkrémet, a tejfölt és a tojást a hűtőből, mert ha hidegek az alapanyagok, nem lesz szép sima a krémünk!
Majd előkészítjük a formát: a kapcsos tortaforma aljához az oldalával odafogatunk egy sütőpapírt.
Bemelegítjük a sütőt 180 fokra.
Az alap elkészítése: A kekszet és az alaphoz való cukrot késes betétű robotgépbe tesszük, és összedaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a "morzsát" egyenletesen belenyomkodjuk a tortaformába, majd előmelegített sütőben körülbelül 10-12 percet sütjük. Kihűtjük.
A krémhez a sajtkrémet, a tejfölt és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőtökpürét, fűszereket, narancsvirágvizet, elkeverjük. Majd egyenként beleütjük a tojásokat, és így is habosra keverjük a krémet. Ráöntjük a tésztaalapra, és 180 fokos sütőben körülbelül 45 perc alatt megsütjük.
A sütés után a formában, rácsos felületen hagyjuk hűlni, majd minimum 4 órát még a hűtőben is hűtjük. Ezután szeletelhető!
Ha magasabb krémet szeretnénk, érdemes kisebb, 20-24 cm-es tortaformában elkészíteni. Mi jobban szeretjük így, alacsonyabb krémréteggel a sajttortákat, bár kétségtelen, hogy jobban mutat a magasabbal...
1. Krećemo s kuhanjem kreme da bi se hladila dok pečemo kore. Stavljamo mlijeko da zakuha. Odvojimo žutanjke od bjelanjaka (pazeći pritom da si odmah u posude odvajamo zasebno po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a cukorral felforralom, a csokit vízgőz felett felolvasztom. A csokihoz hozzákeverem a tejszínt. 1 éjszakára hűtőbe teszem. Másnap először alacsony fokozaton , majd ha v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojássárgáját habosra verjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a cukros tojássárgájához a lisztet és a kakaót, jól összedolgozzuk, majd ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökéletesen sima máz eléréséhez a porcukrot többször, legalább háromszor szitáljuk át. A tojásfehérjét engedjük át egy szitán, majd pár órát (4-5) hagyjuk a hűtőben. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű