6 tojás sárgája
6 púpozott ek cukor
fél citrom reszelt héja
6 púpozott ek tizsliszt
1 ek tápióka keményítő (vagy burgonya)
6 tojás fehérje
A sütő előmelegítjük 175 fokra.
A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a citrom héját.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ebből két ek-nal a cukros masszához adunk és mixerrel elkeverjük.
Hozzáadjuk a cukros masszához a rizslisztet és a keményítőt, ezt is elkeverjük a mixerrel.
Végül egy psatulával belekeverjük a habot is.
Süzőpapírral fedett formába tesszük és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Lehet ebből tortaformát is sütni akkor kb 20-25 perc kell neki.
De tekercshez is jó, akkor 1-2 percet hűl a formában, majd egy konyharuhát meghintünk cukorral, ráborítjuk a piskótát és feltekerjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojások sárgáját egyenként belekeverjük, majd a lisztet is, végül a megolvasztott de nem meleg vajat is hoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 150 fokra. Alaposan kimargarinozunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, aztán sütőpapírt illesztünk az aljába, és a sütőpapírt megkenjük margarinnal. Ezután ahely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába. Krém: A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük. A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral simára elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a mogyorót, a zsemlemorzsát és a tojások felvert habját. Ezután kikent sütőformába (tepsibe) helyezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű