6 tojás sárgája
6 púpozott ek cukor
fél citrom reszelt héja
6 púpozott ek tizsliszt
1 ek tápióka keményítő (vagy burgonya)
6 tojás fehérje
A sütő előmelegítjük 175 fokra.
A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a citrom héját.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ebből két ek-nal a cukros masszához adunk és mixerrel elkeverjük.
Hozzáadjuk a cukros masszához a rizslisztet és a keményítőt, ezt is elkeverjük a mixerrel.
Végül egy psatulával belekeverjük a habot is.
Süzőpapírral fedett formába tesszük és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Lehet ebből tortaformát is sütni akkor kb 20-25 perc kell neki.
De tekercshez is jó, akkor 1-2 percet hűl a formában, majd egy konyharuhát meghintünk cukorral, ráborítjuk a piskótát és feltekerjük.
Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...
Elkészítési idő:Első lépésként MELEGÍTSD ELŐ A SÜTŐT! alsó-felső sütés 180 fok. Aztán a szódabikarbónát felpezsegtetjük az ecetben. A vizet és a joghurtot pedig elkeverjük, ez lényegében író hely...
Elkészítési idő:26 cm átmérőjű tortaformában hagyományos módon sütök két kakaós tortalapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágom. 8 egész tojást 30 dkg kristálycukorral gőz felett megfőzök álland...
Elkészítési idő: