1/2 kg túró
10 dkg cukor
3 tojás
15 dkg puha vaj
5 ek gríz
fél cs. sütőpor
1 citrom leve és héja
1 cs. vaníliás cukor
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem, a többi hozzávalót tálba teszem és összekeverem,
majd óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntöm, és közepes lángon megsütöm.
A formában hagyom kihűlni. Amíg hűl, addig elkészítem a málnaöntetet:
Serpenyőbe rakom a málnát, ráöntök egy pici vizet, megszórom cukorral és összeforralom.
Még melegen öntöm a kihűtött tortára és azonnal, a maradék málnaöntettel és málnaszemekkel tálalom.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, kivajazunk és kakaóporral hintünk körbe egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az étcsokit megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A vajat megolvasztjuk, és...
Elkészítési idő:1. Az egész tojásokat, a tojássárgájákat és a cukrot kis láng felett kevergetve hevítjük, amíg csípősnek nem érezzük a hőmérsékletet. (Kb. 60-80 ºC) A masszát egy keverőtálba tessz...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: