Csokis piskóta 1 db 23 cm átmérőjű karikához.
3 db tojás kettéválasztva
40 g nádcukor
40 g étcsokoládé olvasztva
50 g őrölt mandula
10 g vaj
Narancsos piskóta
Egy db 18 cm átmérőjű piskótához
Ez a torta belső lapja
1 db tojás kettéválasztva
20 g nádcukor
20 g liszt
1 narancs reszelt héja
Szirup
fél narancs leve
100 nádcukor
100 ml whiskey
Tejcsoki krém
300 g tejcsokoládé olvasztva
450 g tejszínhab
A két összetevőt óvatosan keverjük össze.
Tejcsoki ganache
200 ml állati tejszín
300 g tejcsoki
A vajat megolvasztjuk és a reszelt gyömbérrel kissé hevítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojás fehérjét a nádcukorral, nem túl kemény habbá verjük. A gyömbéres részbe belekeverjük a tojás sárgáját, és az olvasztott csokoládét, majd lazítjuk a tojáshabbal, végül lazán beleforgatjuk az őrölt mandulát. 180 C-fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Narancsos piskóta készítése:
A tojás sárgájába belereszelem a narancshéjat. Tojás fehérjét a nádcukorral nem túl kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a sárgájás részt. Végül beleforgatom a lisztet. 180 C-fokon 12-13 perc alatt megsütöm.
Szirup:
A fél narancs levét a nádcukorral felforraljuk, majd ha kissé lehűlt belekeverjük a Whiskeyt. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk a belső piskótát.
A tésztához alaposan kavarjuk ki a tojássárgáját a cukrok kétharmadával, majd az olajjal. Keverjük össze a lisztet és a darált fekete szezám magot. A fehérjét verjük habbá a marad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA PISKÓTÁT egy 23-24 cm-es karikában készítsük el, közben áztassuk be a mazsolát a rumba. A PUNCSLÉHEZ daráljuk finomra a narancshéjat és állítsuk össze a puncslevet. A SÁRGAKR...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit a robotgép táljába mérjük és rövid idő alatt sima, egynemű tésztát keverünk belőle. 2 darab 20 cm átmérőjű sütőforma aljába...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az egész tojásokat, a tojássárgájákat és a cukrot kis láng felett kevergetve hevítjük, amíg csípősnek nem érezzük a hőmérsékletet. (Kb. 60-80 ºC) A masszát egy keverőtálba tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes