• 20 dkg liszt
• 25 dkg cukor
• 1/2 tk szódabikarbóna
• 1/4 tk só
• 175 ml Cola-nem diétás
• 2 ek. kakaó
• 12,5 dkg sótlan vaj
• 1 tojás
• 125 ml író (vagy 3 dkg joghurt 1 dl nem zsíros tejjel elkeverve)
• 1 tk vanília esszencia
cola bevonathoz:
• 1 ek kakaó
• 22,5 dkg porcukor
• 2 ek. vaj - 3 dkg
• 3 ek (45ml) Cola (nem diétás)
Amit változtattam, az az, hogy
- a bevonathoz csak olyan 5 dkg körüli porcukrot tettem, mert nem bírtam 22,5 dkg porcukrot rátenni....különösen így bikiniszezon előtt:-)
- a tésztába és a bevonatba is tettem egy kis étcsokit
(Nem tudom milyen lett volna a csokik nélkül, de így fenséges ízek lettek.
Tartott vagy 5 percig, és hatalmas sikere volt!
A sorrend fontos
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát.
Keverjük össze a tojást, az írót (vagy a joghurtot és a tejet), és vaníliát egy mérőedényben.
Egy vastag aljú edényben alacsonyhőfokon olvasszuk össze a colát, a kakaót és a vajat, fakanállal kevergetve.
Tegyük bele a száraz hozzávalókat, keverjük jól össze fakanállal, majd adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat és jól keverjük el.
Öntsük egy tortaformába és süssük 40 percig, vagy tűpróbáig a forró tepsin.
Hagyjuk állni 15 percig a formában.
Amikor kivesszük, szórjuk meg porcukorral és tegyük félre.
Egy nagy edényben melegítsük össze a vajat, a colát és a kakaót, és kevergessük alacsony lángon, amíg a vaj megolvad.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát, és a kanalazzuk hozzá az átszitált porcukrot.
Kevergessük, amíg a cukor felolvad és egy jól kenhető, de még folyékony mázat kapunk.
Öntsük ezt a mázat tortára, amíg még meleg, és hagyjuk kihűlni, mielőtt tálra tesszük.
- 20-as formában sütöttem 160 fokon légkeverésen (mert itt csak az van) 35 percig
- coca cola zero-t tettem bele, mert csak az van itthon:-)de sima colával is isteni
- a tésztába beletördeltem 5 dkg és a bevonatba olvasztottam szintén 5 dkg 70%-os Lindt csokit
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a vaníliacukrot, és óvatosan összekeverjük. Ha a krém nem elég édes, még adhatunk hozzá vaníliacukrot. Egy tor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA habporokat felverjük 3 dl tejjel, hozzákeverjük a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját. Ezzel a masszával kikenjük a kapcsos tortaforma alját, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy közepes tortaformát kibélelek sütőpapírral. 2. A meghámozott almákat cikkekre vágom, és a forma aljára helyezem. 3. A tészta hozzávalóit fakanállal csomómentesre kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...
Elkészítési idő: kb 60 perc Nehézség: Könnyű