Családireceptkönyv.hu

Német Túró torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


forma kikenéséhez: 2 dkg Ráma

töltelékhez

75 dkg tehéntúró
1,5 csomag vaníliás pudingpor
késhegynyi só
2 dl tej
25 dkg kristálycukor
6 darab tojás

Tésztához:

késhegynyi só
3 darab tojás +fél sütőpor
25 dkg finomliszt
10 dkg Rama Vajas íz

Elkészítés:


1.A tésztához a szoba-hőmérsékletű Ramát a liszttel, a tojásokkal, meg a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül.

2.Ehhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3 perc. A tejet a pudingporral és a sóval simára dolgozzuk, majd a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük és apránként hozzáadjuk az előző masszát. Nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el.

3.A tésztával egy Ramával kikent, kb.23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen és véletlen se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha először az alját szúrjuk ki a tésztából és az oldalát ehhez tapasztjuk.

4.A túrós tölteléket beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra 15 perc alatt megsütjük.

5.Megvárjuk amíg kihűl, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával.

Német Túró torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenedi torta
Kenedi torta

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Gesztenyés torta
Gesztenyés torta

1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem. 2. A felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, az étcsokoládét késes aprítóval felapr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A világ legjobb sajttortája
A világ legjobb sajttortája

A kekszet a Rámával kikeverjük, tortaformába nyomjuk. A sajtkrémet a cukorral elkeverjük, és a kekszréteg tetejére kenjük. Rászórjuk a diót, erre rakjuk a kész tejszínt. Végül a g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk