Családireceptkönyv.hu

Barackos-mascarponés túrótorta


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 12 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
az alaphoz:
1 csomag zabkeksz (20 dkg)
10 dkg olvasztott vaj
a krémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone vagy házi natúr krémsajt
25 dkg görög joghurt
4 dl habtejszín behűtve
1 teáskanál vaníliakivonat
1 vegyszermentes citrom reszelt héja
2 nagy citrom leve
10-15 dkg porcukor
2,5 dkg zselatinpor
3 őszibarackkonzerv (3 x 470 g)

Elkészítés:


Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk.
Lecsöpögtetjük a barackot, 2 doboznyit apró kockára vágunk, ez kerül majd a krémbe. A harmadik adagot vékonyra szeleteljük, ebből lesz a díszítés.
Habbá verjük és félretesszük a tejszínt. A zselatinport a citromlével kisebb lábosban elvegyítjük, hagyjuk megduzzadni. A robotgép táljában a túrót, a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliát és a citromhéjat habverővel krémesre dolgozzuk, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Kis lángon felmelegítjük a zselatint, hozzákeverünk 3-4 evőkanál krémet, majd az egészet a többi krémhez öntjük, jól elkeverjük. Belevegyítjük a felaprított barackot.
A krémet a kekszes alapra simítjuk, a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ezután éles késsel körben elválasztjuk a krémet a forma oldalától, a tortakarikát lehúzzuk róla, és a süteményt tálra csúsztatjuk. Díszítésként elrendezzük a tetején a barackszeleteket.

A házi natúr krémsajt receptjéért katt IDE.

Trükkök, tippek, praktikák:


Eperrel készült így is nagyon finom volt

Barackos-mascarponés túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Nutellás sajttorta, sütés nélkül
Nutellás sajttorta, sütés nélkül

A kekszet apróbb darabokra törjük és az aprító táljába tesszük, a szobahőmérsékletű vajjal és egy evőkanál mogyorókrémmel együtt. Összedaráljuk a három anyagot, majd az így kapot...

Elkészítési idő: 30 + 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi féle elronthatatlan torta piskóta
Évi féle elronthatatlan torta piskóta

A sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósí...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Csokoládés sütemény, valódi főtt csokoládékrémmel
Csokoládés sütemény, valódi főtt csokoládékrémmel

Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Svájci répatorta (diós)
Svájci répatorta (diós)

A tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a csipet sóval és a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk