1 kg alma
1 csomag babapiskóta
4 dl víz
2 csomag vaníliapuding
cukor
fahéj
citromlé
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
Az almát meghámozzuk, 2 dl vízzel megpároljuk, majd 2 dl vízzel összekevert pudingporral sűrűre főzzük.
Kapcsos tortaformát kirakunk felezett babapiskótával, rátesszük az alma felét, erre a babapiskóta másik felét, és végül a maradék almát. Tetejét a felvert tejszínnel díszítjük, és a végén hűtőben kifagyasztjuk.
A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat, és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a porcukorral, a cukorral, a vajjal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, és lágy tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kikenünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű