25 dkg kókuszos keksz
8 dkg olvasztott vaj
50 dkg túró
2 ek zselatin
fél citrom leve
8 dkg cukor
3 dl habbá vert tejszín
25 dkg eper, málna vagy más gyümölcs
1 csomag habfixáló
olaj
Darált kekszet a vajjal összedolgozzuk, a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A zselatint 1/2 l vízben simára keverjük, fél percig főzzük, állandó keverés mellett majd langyosra hűtjük. A túrót a cukorral, a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört gyümölcsöt, belekeverjük a zselatint és a tejszínhabot. A masszát a tortaformába öntjük és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnapra szépen összeáll és fogyasztható.
Az alaphoz egyszerű piskótát sütöttem, most mandulával és gesztenyeliszttel. Minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat. Az egész tojások...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA formát előkészítjük és elnyomkodjuk az aljába a darált keksszel elkevert vajas masszát. Hűtőbe tesszük. Hideg vízbe beáztatjuk a lapzselatint, közben felforraljuk a cukrot az epe...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű22 cm-es forma. Tészta : 3 tojássárgáját kikeverjük 150 g cukorral, 1,15 dl tejjel, 1,15 dl olajjal, 265 g liszttel, 3/4 cs sütőpor, 3 fehérje felverve 60 g cukorral. Túrós k...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KözepesA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű