25 dkg kókuszos keksz
8 dkg olvasztott vaj
50 dkg túró
2 ek zselatin
fél citrom leve
8 dkg cukor
3 dl habbá vert tejszín
25 dkg eper, málna vagy más gyümölcs
1 csomag habfixáló
olaj
Darált kekszet a vajjal összedolgozzuk, a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A zselatint 1/2 l vízben simára keverjük, fél percig főzzük, állandó keverés mellett majd langyosra hűtjük. A túrót a cukorral, a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört gyümölcsöt, belekeverjük a zselatint és a tejszínhabot. A masszát a tortaformába öntjük és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnapra szépen összeáll és fogyasztható.
Amolyan amerikai „mindent össze” módon is működik a piskóta elkészítése, de én azért először habverővel össze szoktam dolgozni a puha vajat a három egész tojással, porcukorral, van...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a kakaóport, majd felváltva a...
Elkészítési idő:Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...
Elkészítési idő: 1 óra