A tésztához:
1 bögre liszt
1 bögre darált cukros mák
1 sütőpor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
Krémhez:
0,7 l tej
3 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
0,5 l Meggle cukrászhab (habtejszín)
Almakrémhez:
4-5 nagyobb alma
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 adag tésztát készítünk. A tojásokat jól kikeverjük, hozzáadjuk a cukros mákot, majd az olajat és a tejet egybe kimérjük és a sütőporos liszttel felváltva a mákos tojáshoz adjuk.
A tésztából adagonként 3-3 lapot sütünk.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, ha túl sűrű adhatunk hozzá a tejből egy kicsit. A többi tejet feltesszük a tűzre, ha forrni kezd belecsurgatjuk a tojásos keveréket. Felfőzzük, mint a pudingot (jó sűrű lesz)
Ha kihűlt a felvert habtejszínnel összekeverjük. Az almakrémhez az almákat meghámozzuk és mint az almás pitéhez megpároljuk. Ha minden hozzávaló kihűlt akkor az alábbi sorrendben krémezzük a tésztákat: krém-alma-krém-alma-krém. A maradék krémmel körben és a tetejét is megkenjük a tortának. Almakompóttal és mákkal díszítjük.
A tésztához: A cukrot, a lisztet 6 evőkanál vízzel jól kikeverjük. Hozzátesszük a darált diót és a tojások kemény habját, majd sütjük. A töltelékhez: A vajat, porcukrot, tojás...
Elkészítési idő:A tortaformát kivajazom és lisztezem. Egy tálban összetöröm a zabfalatok kekszet 3 dkg vajjal és a forma aljára teszem. A kifliket felkarikázom, és egy tálba teszem, rászórom a má...
Elkészítési idő: 5 óraPiskóta: 6 tojás fehérjét + 6 ek cukrot kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját. Ezután belekeverem a diós keveréket (4 ek dió + 1/4 tk sütőpor + 4 ek liszt). Ha megsült...
Elkészítési idő: