A tésztához:
1 bögre liszt
1 bögre darált cukros mák
1 sütőpor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
Krémhez:
0,7 l tej
3 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
0,5 l Meggle cukrászhab (habtejszín)
Almakrémhez:
4-5 nagyobb alma
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 adag tésztát készítünk. A tojásokat jól kikeverjük, hozzáadjuk a cukros mákot, majd az olajat és a tejet egybe kimérjük és a sütőporos liszttel felváltva a mákos tojáshoz adjuk.
A tésztából adagonként 3-3 lapot sütünk.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, ha túl sűrű adhatunk hozzá a tejből egy kicsit. A többi tejet feltesszük a tűzre, ha forrni kezd belecsurgatjuk a tojásos keveréket. Felfőzzük, mint a pudingot (jó sűrű lesz)
Ha kihűlt a felvert habtejszínnel összekeverjük. Az almakrémhez az almákat meghámozzuk és mint az almás pitéhez megpároljuk. Ha minden hozzávaló kihűlt akkor az alábbi sorrendben krémezzük a tésztákat: krém-alma-krém-alma-krém. A maradék krémmel körben és a tetejét is megkenjük a tortának. Almakompóttal és mákkal díszítjük.
Egy mozsárban vagy egyéb alkalmas edényben összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a puha vajjal. 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyléből pudingot főzni, majd beleszórni a kimagozott meggyet is. Kb 18 meggyszemet félretettem a díszítésre. A tetejére és az oldalára reszelt csoki. Remélem, hogy finom les...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A kekszeket összetörjük (vagy aprítógépben is összemorzsolhatjuk). ◾️Elkeverjük benne az édesítőszert, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd alaposan összedolgozzuk. ◾️Egy 20...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz egészet a burgonyapüré készítésével kezdtem. Ennek módját most nem írom le, mert ezt már mindenki ismeri. Amikor a püré elkészült, egy 24 cm-es kapcsos tortaformába szedtem a na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű