Tészta
25 dkg kekszmorzsa
1 dl almalé (szükség szerint)
5 dkg margarin
Krém
1 kg alma
3 ek cukor (ízlés szerint)
7 dkg tejszínhab por
1.5 dl ásványvíz
2 g zselatin
Dekoráció
5 dkg tejszínhab por
1 dl ásványvíz
1 közepes db alma
3 ek cukor
tészta
A kekszmorzsát a margarinnal és az almalével jól eldolgozzuk, majd egy kerek tortaformába igazítjuk, és 175 fokon kb. 20 percig sütjük.
krém
Az almákat lereszeljük, majd a cukorral addig főzzük, míg sűrű nem lesz. A zselatint az utasítás szerint elkészítjük.
A tejszínhab port habosra keverjük az ásványvízzel. A langyosra hűlt almához keverjük a habot, majd a kekszlapra öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
dekoráció
Az almát vágjuk szeletekre és karamellizáljuk a cukorral, a tejszínhab port keverjük habosra az ásványvízzel.
Vonjuk be a tortát a habbal, és rakjuk rá a karamellizált almaszeleteket.
sütési hőfok: 175°C
a piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Mikor már vastag és krémes lesz, kanalanként hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat és együtt verjük még kicsit. A lisztet ö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A piskótatésztához az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük. 2. Tortaformában készre sütjük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a kézzel kevés lisztben szétnyomogatott vajat. Egy mélyedést formálunk benne, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tojást, az ecetet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű