Családireceptkönyv.hu

Eszterházy-torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta
30 dkg cukor
30 dkg darált dió
10 tojásfehérje
1 evőkanál liszt
Krém
30 dkg vaj
12,5 dkg cukor
5 tojássárgája
5 dkg darált dió
2,5 dl tej
fél dl rum
negyed vaníliarúd
A tetejére
sárgabaracklekvár
10 dkg fehér csoki
5 dkg étcsoki

Elkészítés:


Verd fel a tojásfehérjét a cukorral, majd add hozzá a liszttel vegyített darált diót Óvatosan keverd egyneművé a masszát. Süss belőle öt, 20-23 centi átmérőjű vékony lapot 180 fokos sütőben körülbelül tíz-tíz perc alatt.

A krémhez a tojássárgákat keverd habosra a cukorral. A tejet pedig tedd fel melegedni a vaníliarúd kikapart magjával. Amikor felforr, vékony sugárban, gyorsan kevergetve csorgasd hozzá a tojássárgákat, és kis lángon főzd sűrű krémmé, majd hagyd kihűlni. A vajat is habosítsd ki kevés porcukorral vagy vaníliás cukorral, rummal, add hozzá a diót, és több részletben forgasd a már kihűlt tojásos krémhez.

Oszd négy részre, kend a lapokra, majd rakd egymásra a piskótákat. A torta oldalát is vond be krémmel, és szórj rá darált diót. A tetejét kend meg forró lekvárral, utána olvaszd fel a fehér csokit, majd gyors mozdulatokkal, széles kés segítségével egyengesd a torta tetejére. Az ugyancsak felolvasztott étcsokit körkörösen csorgasd rá, és tűvel vagy fogvájóval húzd ki, azaz formázz pókhálót. A torta oldalára szórj darált diót.
Elkészítés: 35 perc, sütés: 50 perc

Eszterházy-torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epertorta
Epertorta

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kem...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Grízes-meggyes Éva tortája
Grízes-meggyes Éva tortája

A cukrot, a tojássárgáját kikeverjük fehéredésig, a fehérjét habbá amibe a grízzel elkevert megy szemeket rakjuk, majd a darált mogyorót végül a tojássárgáját. Kivajazott liszteze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos vaníliakrém tortába, süteménybe
Pudingos vaníliakrém tortába, süteménybe

A két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Jetty torta
Jetty torta

A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütőport. Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és aranysárgára sütjük. Ha kihűlt 1/3 részéből hosszú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk