25 dkg liszt
25 dkg cukor
6 tojás
1 cs. sütőpor 1 csipet só
Egyszerű piskóta
Így lehet a tojások szétválasztása nélkül tökéletes piskótát készíteni!
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csipet só
Így készítsd:
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, majd lassan adagold hozzá a cukor kb. 2/3-át.
A tojások sárgáját keverd ki a cukor maradékával és a sütőporral. Ebbe az alapba forgasd bele a habot és a lisztet felváltva úgy, hogy közben már csak nagyon óvatosan kevered.
A masszát öntsd kivajazott és belisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába. 160 fokon kb. 45 perc alatt sül készre.
EGYSZERŰ PISKÓTA
Így készítsd:
Üsd az egész tojásokat a keverőtálba és habverővel verd 5 percen keresztül.
Add hozzá a cukrot és keverd tovább még 2 percig.
Végül lassan, fakanállal forgatva add hozzá a lisztet.
Mehet a kivajazott lisztezett formába, 180 fokon kb. 30 percig süsd.
Tudtad? A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás!
Igazi cukrász recept! Ha így készítheted, biztos lehetsz benne, hogy megtartja a formáját, jól vágható és formázható lesz a piskóta.
Tudtad? A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás!
A tökéletes piskóta fortélyai:
Fontos!
A lisztet szitáld át mielőtt a tojásokhoz adod. Ne spórold meg ezt a lépést!
20 percig ne zavard a piskótát a sütőben! Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!
Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni!
Mielőtt megtöltöd, mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön!
Ha körben elválik a formától, szinte biztos, hogy átsült, de tűpróbával ellenőrizd!
Csinálhatod kakaós változatban is.
Ekkor 3 evőkanál kakaót is keverj a liszthez, viszont a liszt mennyiségét legalább 1 kanállal csökkentsd!
Az alaphoz összegyúrom a hozzávalókat és egyenletesen belenyomkodtam egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni. A sajtkréme...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: NehézA befőttet leszűrjük. A levéhez öntünk kevés rumaromát, majd annyi babapiskótát forgatunk bele, hogy egy kerek kapcsos tortaforma aljára elegendő legyen. Ezt követően rárakunk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott (nem túl meleg) vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. - A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes