25 dkg liszt
25 dkg cukor
6 tojás
1 cs. sütőpor 1 csipet só
Egyszerű piskóta
Így lehet a tojások szétválasztása nélkül tökéletes piskótát készíteni!
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csipet só
Így készítsd:
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, majd lassan adagold hozzá a cukor kb. 2/3-át.
A tojások sárgáját keverd ki a cukor maradékával és a sütőporral. Ebbe az alapba forgasd bele a habot és a lisztet felváltva úgy, hogy közben már csak nagyon óvatosan kevered.
A masszát öntsd kivajazott és belisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába. 160 fokon kb. 45 perc alatt sül készre.
EGYSZERŰ PISKÓTA
Így készítsd:
Üsd az egész tojásokat a keverőtálba és habverővel verd 5 percen keresztül.
Add hozzá a cukrot és keverd tovább még 2 percig.
Végül lassan, fakanállal forgatva add hozzá a lisztet.
Mehet a kivajazott lisztezett formába, 180 fokon kb. 30 percig süsd.
Tudtad? A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás!
Igazi cukrász recept! Ha így készítheted, biztos lehetsz benne, hogy megtartja a formáját, jól vágható és formázható lesz a piskóta.
Tudtad? A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás!
A tökéletes piskóta fortélyai:
Fontos!
A lisztet szitáld át mielőtt a tojásokhoz adod. Ne spórold meg ezt a lépést!
20 percig ne zavard a piskótát a sütőben! Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!
Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni!
Mielőtt megtöltöd, mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön!
Ha körben elválik a formától, szinte biztos, hogy átsült, de tűpróbával ellenőrizd!
Csinálhatod kakaós változatban is.
Ekkor 3 evőkanál kakaót is keverj a liszthez, viszont a liszt mennyiségét legalább 1 kanállal csökkentsd!
A piskóta elkészítése: Szóval piskótát készítünk a szokott módon. A kakaót lekeverjük a liszttel, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. A lényeg, hogy a vaj jéghid...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 evőkanál porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy jól össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztára hasonló m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű