menu

Családireceptkönyv.hu

karácsonyi dió tortához


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



5 tojás sárgája,
5 tojás fehérje
25 dkg kristály cukor,
10 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
fél deci rum,
1 sütőport.

Elkészítés:


5 tojás sárgáját, 25 dkg kristály cukorral 10 kanál vízzel, habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót, 25 dkg lisztet, fél deci rumot, 1 sütőport, és az 5 tojás habját. 180 fokon kb.20 perc alatt kész.

Töltelék: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor 20 dkg darát dió fél deci rum, habosra keverni.

A kihűlt tészta tetejére kell kenni, elég vastag krém, nagyon laktató, a tetejét csoki darával díszítettem, de úgy is lehet, hogy a felszeletelt kockák tetejére 1-1 fél dió szemet kerül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy nagyon jó diós tészta, a karácsonyi dió tortához – Eszméletlenül finom!

 karácsonyi dió tortához

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csoki csoda paleo
Csoki csoda paleo

12 dkg finomra őrölt kesudiót és 5 dkg kókuszlisztet összegyúrunk 5 dkg vajjal v kókuszzsírral, 2 dkg porítitt xilittel és 1 tojássárgájával , majd a tésztát egy kivehető aljú pite...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrótorta málnaöntettel
Túrótorta málnaöntettel

A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem, a többi hozzávalót tálba teszem és összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját. Vajazott, lisztezett tortafor...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
SACHERtorta
SACHERtorta

A tésztához a vajat vagy margarint cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A masszához hozzákeverjük a megpuhított csokoládét. A sütőporral elkevert lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-joghurtos epertorta recept
Tejszínes-joghurtos epertorta recept

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a zselatint 1,5 dl vízben kikeverjük és felmelegítjük. A joghurtot picit meglangyosítjuk a mikróban, és a zselat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk