menu

Családireceptkönyv.hu

karácsonyi dió tortához


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



5 tojás sárgája,
5 tojás fehérje
25 dkg kristály cukor,
10 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
fél deci rum,
1 sütőport.

Elkészítés:


5 tojás sárgáját, 25 dkg kristály cukorral 10 kanál vízzel, habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót, 25 dkg lisztet, fél deci rumot, 1 sütőport, és az 5 tojás habját. 180 fokon kb.20 perc alatt kész.

Töltelék: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor 20 dkg darát dió fél deci rum, habosra keverni.

A kihűlt tészta tetejére kell kenni, elég vastag krém, nagyon laktató, a tetejét csoki darával díszítettem, de úgy is lehet, hogy a felszeletelt kockák tetejére 1-1 fél dió szemet kerül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy nagyon jó diós tészta, a karácsonyi dió tortához – Eszméletlenül finom!

 karácsonyi dió tortához

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Csokis-málnás torta
Csokis-málnás torta

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Összekeverem a tészta első 5 hozzávalóját. Habosra verem a tojásokat a cukorral, hozzáadom a vaníliát, a tejfölt, az olajat és a kávét, majd a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű narancsos csokitorta
Egyszerű narancsos csokitorta

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ezeket száraz összetevőket keverd össze egy tálban: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, őrölt kávé, só. A vajat egy kézi mixerrel keverd simá...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bory mama
Almás-diós fahéjas torta*
Almás-diós fahéjas torta*

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes Gyöngypraliné:Szamos
Meggyes Gyöngypraliné:Szamos

A tejszínt kíméletesen felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel, nehogy leégjen. Ha felforrt, ráöntjük a tej- és az étcsokoládé keverékére, és egyneműre ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk