5 tojás sárgája,
5 tojás fehérje
25 dkg kristály cukor,
10 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
fél deci rum,
1 sütőport.
5 tojás sárgáját, 25 dkg kristály cukorral 10 kanál vízzel, habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót, 25 dkg lisztet, fél deci rumot, 1 sütőport, és az 5 tojás habját. 180 fokon kb.20 perc alatt kész.
Töltelék: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor 20 dkg darát dió fél deci rum, habosra keverni.
A kihűlt tészta tetejére kell kenni, elég vastag krém, nagyon laktató, a tetejét csoki darával díszítettem, de úgy is lehet, hogy a felszeletelt kockák tetejére 1-1 fél dió szemet kerül.
Ez egy nagyon jó diós tészta, a karácsonyi dió tortához – Eszméletlenül finom!
Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk. Lecsöpögtetjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat keverjük ki a cukorral, majd ha már teljesen homogén, adjuk hozzá a tojásokat. Mehet bele a citrom lereszelt héja és leszűrt leve. Tegyük bele a lisztet, a joghurtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kekszet morzsalékosra aprítjuk majd összekeverjük a megolvasztott vajjal, és egy tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük. 100 ml tejszínt összekeverünk 10 g zselatinnal....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű