8 tojássárgája
3 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
6 dl tejszín
25 dkg margarin
porcukor
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, a tejszínnel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarin és a porcukor könnyű, krémes keverékével.
Sütünk egy 5 tojásos piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habosodik, de még nem kemény hozzászórjuk a cukor felét,...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra és a tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal. A lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a porcukrot összekeverjük és elmorzsoljuk a vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojássárgáját kikeverünk 5 ek cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóval, majd a tojássárgás masszához adjuk. Elkeverjük, majd óvatosan...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőször összeállítottam a torta alapját. A kekszet késes aprítóban összeaprítottam, majd elkevertem a darált mandulával és az olvasztott vajjal. Egyenletesen elterítettem a kapcsos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű