6 tojás,
6 púpozott evőkanál cukor
1/2 citrom lereszelt héja
6 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál (kukorica)keményítő
késhegynyi GM sütőpor
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A tojások sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját.
A tojások fehérjét is kemény habbá verjük és 2 evőkanállal a cukros masszába keverjük a mixerrel.
Hozzáadjuk a rizslisztet és a keményítőt és azokat is a mixerrel keverjük el.
Végül egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Egy22 x 32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk.
A tepsit betoljuk a 160 C fokra előmelegített sütőbe és a piskótát kb. 25 perc alatt megsütjük.
Kivesszük s sütőből és 1-2 percig a tepsiben hagyjuk a tésztát.
Egy ruhát meghintünk porcukorral és a piskótát ráfordítjuk. Lehúzzuk róla a papírt és a ruhával együtt feltekerjük. Kihűtjük.
Végül megkenjük sárgabarack lekvárral vagy tetszés szerinti krémmel (recept másutt)
A recept Limara pékségéből való és nagyszerűen működik.
http://www.limarapeksege.hu/2014/02/rizslisztes-piskota.html
A képen látható kávétortát 2014 karácsonyra sütöttem. A krém Kiss Dóritól való, külön recepten írom be.
tészta A piskótához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük. A masszát nag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűAz alaphoz a mandulát összegyúrjuk a mogyoróval, az édesítővel és a kókuszolajjal. 20 centis pitetálba (nem kell kiolajozni előtte, mert a tészta elég zsiradékot tartalmaz, ahhoz,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a cukorral és a sóval kikeverjük. (Én lyukas közepű fakanalat használtam hozzá.) Hozzáadjuk a lisztet és a tojás sárgákat, és a lehető legkevesebb mozdula...
Elkészítési idő: 62 perc Nehézség: Könnyű