6 tojás,
6 púpozott evőkanál cukor
1/2 citrom lereszelt héja
6 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál (kukorica)keményítő
késhegynyi GM sütőpor
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A tojások sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját.
A tojások fehérjét is kemény habbá verjük és 2 evőkanállal a cukros masszába keverjük a mixerrel.
Hozzáadjuk a rizslisztet és a keményítőt és azokat is a mixerrel keverjük el.
Végül egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Egy22 x 32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk.
A tepsit betoljuk a 160 C fokra előmelegített sütőbe és a piskótát kb. 25 perc alatt megsütjük.
Kivesszük s sütőből és 1-2 percig a tepsiben hagyjuk a tésztát.
Egy ruhát meghintünk porcukorral és a piskótát ráfordítjuk. Lehúzzuk róla a papírt és a ruhával együtt feltekerjük. Kihűtjük.
Végül megkenjük sárgabarack lekvárral vagy tetszés szerinti krémmel (recept másutt)
A recept Limara pékségéből való és nagyszerűen működik.
http://www.limarapeksege.hu/2014/02/rizslisztes-piskota.html
A képen látható kávétortát 2014 karácsonyra sütöttem. A krém Kiss Dóritól való, külön recepten írom be.
A krémmel kezdjük, mert hűlnie kell. A tejszínt takaréklángon felforrósítjuk, majd az energiát elzárva beletördeljük a csokoládét. Sűrű, fényes krémmé keverjük, langyosra hűtjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelenn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához A tojásokat egészben felverjük egy nagy tálba, majd hozzáadjuk a lisztet, fehérjeport, sütőport, kakaóport, édesítőt és annyi tejet, hogy muffin-szerű masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát sajnos nem mértem, de semmiképpen ne sajnáljuk belőle. Belemarkoltam a fagyóban található nagy zacskóba párszor (talán 3-4 nagy marékkal vehettem ki belőle) és hagytam egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű