275 g natúr krémsajt,
83 g tojás sárgája,
137 g sűrített tej,
22 g búzaliszt,
36 g kukoricakeményítő,
275 ml 2,8 ÷ tej,
82 g vaj,
137 g tojás fehérje,
110 g kristálycukor
Tortaforma aljába sütőpapír kívülről alufóliába csomagoljuk.
Krémsajtot tálba simára keverjük, tojás sárgáját felhabosítjuk. Külön tálba lisztet, keményítőt összekeverünk. Majd a tojás sárgás alaphoz keverjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, simára keverjük. A tejet vajjal felforraljuk. A forró tejet részletekben a tojásos alaphoz adjuk, csomómentesre keverjük. Hűtőbe tesszük. Sütő 150 fokon tojás fehérjét habosítjuk a cukorral. Sütőformába öntjük. 2 cm magasan öntsük, vizet a sütőlemezre állítsuk bele a tortaformát. Először 15 percig sütjük 110 fokon, majd 170 fokon 25 percig, majd 180 fokon 5 percig. Kihűlés után szeleteljük.
Az almákat megmosom, meghámozom, /egy felet meghagyok a tetejére díszítéshez/ apró kockára vágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm, majd hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, megszórom fahéj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a keksz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban verjük habosra a vajat a cukrokkal és a vaníliakivonattal, majd adjuk hozzá a tojást is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd forg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sü...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Könnyű