275 g natúr krémsajt,
83 g tojás sárgája,
137 g sűrített tej,
22 g búzaliszt,
36 g kukoricakeményítő,
275 ml 2,8 ÷ tej,
82 g vaj,
137 g tojás fehérje,
110 g kristálycukor
Tortaforma aljába sütőpapír kívülről alufóliába csomagoljuk.
Krémsajtot tálba simára keverjük, tojás sárgáját felhabosítjuk. Külön tálba lisztet, keményítőt összekeverünk. Majd a tojás sárgás alaphoz keverjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, simára keverjük. A tejet vajjal felforraljuk. A forró tejet részletekben a tojásos alaphoz adjuk, csomómentesre keverjük. Hűtőbe tesszük. Sütő 150 fokon tojás fehérjét habosítjuk a cukorral. Sütőformába öntjük. 2 cm magasan öntsük, vizet a sütőlemezre állítsuk bele a tortaformát. Először 15 percig sütjük 110 fokon, majd 170 fokon 25 percig, majd 180 fokon 5 percig. Kihűlés után szeleteljük.
A puha vajat a cukorral és a tojással kikeverjük. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót. Keverjük ki alaposan, ha túl sűrűnek talá...
Elkészítési idő: 2 óraTortalap 1. A kakóport 1/8 liter forró vízben elkeverem, majd kihűtöm. 2. Tojásokat szétválasztom és a sárgákat a cukorral krémesre keverem. 3. Felváltva hozzá adjom az oljat, l...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tojásfehérjéből robotgéppel, egy csipet sóval kemény habot verünk, a vége felé a cukrot apránként hozzáadjuk. Leállítjuk a gépet, és a darált diót fakanállal óvatosan belekeverjü...
Elkészítési idő: