275 g natúr krémsajt,
83 g tojás sárgája,
137 g sűrített tej,
22 g búzaliszt,
36 g kukoricakeményítő,
275 ml 2,8 ÷ tej,
82 g vaj,
137 g tojás fehérje,
110 g kristálycukor
Tortaforma aljába sütőpapír kívülről alufóliába csomagoljuk.
Krémsajtot tálba simára keverjük, tojás sárgáját felhabosítjuk. Külön tálba lisztet, keményítőt összekeverünk. Majd a tojás sárgás alaphoz keverjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, simára keverjük. A tejet vajjal felforraljuk. A forró tejet részletekben a tojásos alaphoz adjuk, csomómentesre keverjük. Hűtőbe tesszük. Sütő 150 fokon tojás fehérjét habosítjuk a cukorral. Sütőformába öntjük. 2 cm magasan öntsük, vizet a sütőlemezre állítsuk bele a tortaformát. Először 15 percig sütjük 110 fokon, majd 170 fokon 25 percig, majd 180 fokon 5 percig. Kihűlés után szeleteljük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel. A cukros sárgájához hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy kapcsos, 24 cm-es tortaformát kizsírozunk. Az aljába sütőpapírt terítünk, az oldalát liszttel beszórjuk. A piskótához a tojásokat szétválasz...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesAz egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje). Ha a puding kihűlt, csomómentes...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes