Családireceptkönyv.hu

Céklás csokoládétorta Jamie Oliver receptje szerint


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:
200+100 g jó minőségű étcsokoládé
250 g cékla
4 db tanyasi tojás
150 g bio nádcukor
1 csipet só
120 g darált mandula
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál jó minőségű natúr kakaópor
vaj és kevés liszt a forma kikenéséhez
Joghurtos málnás mascarpone krém:
500 g mascarpone
150 g joghurt
3-4 evőkanál akácméz
250 málna (fagyasztott)

Elkészítés:



Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 4 fokozat).
Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, alulról stőpapírral kibélelünk, majd megszórjuk liszttel.
200 g csokoládét egy fémedényben, gőz fölött megolvasztunk (figyeljünk rá, hogy a csoki ne érintkezzen a vízzel és a gőzzel!)
A céklát meghámozzuk, felnegyedeljük (mindezt gumikesztyűben érdemes csinálni, mert kicsit horrorisztikusan fog kinézni a művelet után a kezünk). Aprítógépben felaprítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és a céklát. A fehérjét habbá verjük egy csipet sóval.
A mandulát, sütőport és kakaóport elvegyítjük. A mandulás keveréket alaposan összedolgozzuk a tojásos-céklás masszával.
A tojásfehérje hab harmadával fellazítjuk a tésztát, majd a többi fehérjehabot is hozzáadjuk, és óvatosan, hogy ne törjön, beleforgatjuk.
A tésztamasszát az előkészített tortaformába öntjük, majd az előmelegített sütőben körülbelül 50 percig sütjük. (Tűpróbáig!)
A formában hagyjuk kihűlni.
A maradék csokoládét felolvasztjuk a fent leírt módon. A mascarponét ízesítjük kevés mézzel, fellazítjuk joghurttal. A málnából pár szép szemet félreteszünk, a többit botmixerrel pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, hozzákeverjük a mascarponéhoz. Tálalásnál a sütiszeletekre halmozunk a mascarponés krémből, tetejére málnát teszünk, és az olvasztott csokival megcsíkozva tálaljuk. A krémmel az egész tortát bevonhatjuk, jut belőle!

Jó étvágyat!

Céklás csokoládétorta Jamie Oliver receptje szerint

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Gesztenyetorta sütés nélkül
Gesztenyetorta sütés nélkül

Gesztenye + keksz + rum+ tej ==> tortaforma aljába nyomkodni. puding + cukor + tej ==> sűrűre főzzük . Ha langyos a kihabosított margarinhoz keverjük . Felét a gesztenyés alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli csokitorta
Sütés nélküli csokitorta

Mindenek előtt a mascarponet vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire dolgozni kezdünk vele. Ekkor keverhető ki szép simára. A kekszet összezúzzuk. Mivel mi költöz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós citromos csoda
Diós citromos csoda

A diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 – 22 cm átmérőjű torta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Kinder maxi king torta
Kinder maxi king torta

A tojások fehérjét, a cukor 2/3-ával, a csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. A száraz hozzávalóka...

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk