300 g étcsokoládé
- 100 g barna cukor
- 1 doboz (kb. 36 db) Oreo keksz
- 200 g vaj
- 300 ml habtejszín
1. Konyhai robotgép segítségével készíts morzsát egy egész doboz Oreo kekszből - kivéve persze azt az egyet, aminek nem tudsz ellenállni... :)
2. Dolgozd össze az Oreo morzsát 100 g olvasztott vajjal addig, amíg egyenletesen elkeveredik.
3. Ezután öntsd a keveréket egy piteformába, és nyomkodd le az aljába, valamint a piteforma oldalára. A legjobb, ha olyan piteformát használsz, aminek a közepe kivehető, ugyanis így könnyebb lesz felvágni és tálalni a süteményt. Ha kész, tedd a fagyasztóba, míg elkészíted a karamell szószt.
4. Egy kis lábasban olvaszd fel a vajat és a barnacukrot folyamatosan kevergetve, míg forrni nem kezd. Ezután főzd tovább még egy percig, továbbra is kavargasd, majd vedd le a tűzről és adj hozzá kb. 60 millilitert a tejszínből. Hűtsd a szószt kb. 15 percig, majd öntsd a fagyos kekszmorzsára. Tedd vissza a fagyasztóba 30-45 percre, míg a karamell megszilárdul, de vigyázz, hogy ne fagyjon meg!
5. Most következik a ganache, a kedvencem! Törd össze a csokit és tedd egy lábasba a maradék tejszínnel együtt. Kezdd el melegíteni lassú tűzön. Nagyjából 5 perc alatt elolvad a csokoládé. Közben habverővel kevergessük, hogy egyenletesen elkeveredjen a tejszínnel. Ha kész a csokoládékrém, ismét vegyük ki a pitét a fagyasztóból és oszlassuk el egyenletesen egy spatula segítségével a ganache-t a karamell rétegen. Ezután újabb 30 percet pihentessük a fagyasztóba, vagy ha csak másnapra készítjük, lefedve tegyük a hűtőbe.
6. Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét nagy szemű tengeri sóval.
TORTAALAP: 1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elektromos habverővel 4-5 perc alatt fehéredésig, nagyon habosra keverjük az egész tojásokat a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta elkészítése: a 6 tojás sárgáját a 6 ek porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az 1 dl olajat és a 2 ek kakaóport. A liszthez hozzákeverjük a leszitált sütőport. A 6 tojás fehér...
Elkészítési idő: kb. 2-3 óra Nehézség: Közepesa tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük/nem lesz kemény csak sűrűn kenhető/, ezt a sütemény tetejére kenjük a kakaót a porcukorral simára dolgozzuk, majd a vízzel összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű