300 g étcsokoládé
- 100 g barna cukor
- 1 doboz (kb. 36 db) Oreo keksz
- 200 g vaj
- 300 ml habtejszín
1. Konyhai robotgép segítségével készíts morzsát egy egész doboz Oreo kekszből - kivéve persze azt az egyet, aminek nem tudsz ellenállni... :)
2. Dolgozd össze az Oreo morzsát 100 g olvasztott vajjal addig, amíg egyenletesen elkeveredik.
3. Ezután öntsd a keveréket egy piteformába, és nyomkodd le az aljába, valamint a piteforma oldalára. A legjobb, ha olyan piteformát használsz, aminek a közepe kivehető, ugyanis így könnyebb lesz felvágni és tálalni a süteményt. Ha kész, tedd a fagyasztóba, míg elkészíted a karamell szószt.
4. Egy kis lábasban olvaszd fel a vajat és a barnacukrot folyamatosan kevergetve, míg forrni nem kezd. Ezután főzd tovább még egy percig, továbbra is kavargasd, majd vedd le a tűzről és adj hozzá kb. 60 millilitert a tejszínből. Hűtsd a szószt kb. 15 percig, majd öntsd a fagyos kekszmorzsára. Tedd vissza a fagyasztóba 30-45 percre, míg a karamell megszilárdul, de vigyázz, hogy ne fagyjon meg!
5. Most következik a ganache, a kedvencem! Törd össze a csokit és tedd egy lábasba a maradék tejszínnel együtt. Kezdd el melegíteni lassú tűzön. Nagyjából 5 perc alatt elolvad a csokoládé. Közben habverővel kevergessük, hogy egyenletesen elkeveredjen a tejszínnel. Ha kész a csokoládékrém, ismét vegyük ki a pitét a fagyasztóból és oszlassuk el egyenletesen egy spatula segítségével a ganache-t a karamell rétegen. Ezután újabb 30 percet pihentessük a fagyasztóba, vagy ha csak másnapra készítjük, lefedve tegyük a hűtőbe.
6. Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét nagy szemű tengeri sóval.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Keverjük össze a mandulát a kókuszliszttel, a szódabikarbónával, az összes fűszerrel, a sóval és az édesítővel. Adjuk hozzá a sütőtök felét, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a narancs héját reszeld le, a gyümölcsöt vágd ketté, és facsard ki a levét. A vajat keverd habosra a porcukorral és a reszelt narancshéjjal. A tojást verd fel, és foly...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizsből, 2 evőkanál cukorból, vaníliás cukorból, sóból 1 l tejjel tejberizst főzünk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megmosott mazsolát is, és az egészet teljesen ki...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű