Családireceptkönyv.hu

Oreo-s, csokis, karamelles torta karácsonyra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g étcsokoládé
- 100 g barna cukor
- 1 doboz (kb. 36 db) Oreo keksz
- 200 g vaj
- 300 ml habtejszín

Elkészítés:


1. Konyhai robotgép segítségével készíts morzsát egy egész doboz Oreo kekszből - kivéve persze azt az egyet, aminek nem tudsz ellenállni... :)



2. Dolgozd össze az Oreo morzsát 100 g olvasztott vajjal addig, amíg egyenletesen elkeveredik.



3. Ezután öntsd a keveréket egy piteformába, és nyomkodd le az aljába, valamint a piteforma oldalára. A legjobb, ha olyan piteformát használsz, aminek a közepe kivehető, ugyanis így könnyebb lesz felvágni és tálalni a süteményt. Ha kész, tedd a fagyasztóba, míg elkészíted a karamell szószt.



4. Egy kis lábasban olvaszd fel a vajat és a barnacukrot folyamatosan kevergetve, míg forrni nem kezd. Ezután főzd tovább még egy percig, továbbra is kavargasd, majd vedd le a tűzről és adj hozzá kb. 60 millilitert a tejszínből. Hűtsd a szószt kb. 15 percig, majd öntsd a fagyos kekszmorzsára. Tedd vissza a fagyasztóba 30-45 percre, míg a karamell megszilárdul, de vigyázz, hogy ne fagyjon meg!



5. Most következik a ganache, a kedvencem! Törd össze a csokit és tedd egy lábasba a maradék tejszínnel együtt. Kezdd el melegíteni lassú tűzön. Nagyjából 5 perc alatt elolvad a csokoládé. Közben habverővel kevergessük, hogy egyenletesen elkeveredjen a tejszínnel. Ha kész a csokoládékrém, ismét vegyük ki a pitét a fagyasztóból és oszlassuk el egyenletesen egy spatula segítségével a ganache-t a karamell rétegen. Ezután újabb 30 percet pihentessük a fagyasztóba, vagy ha csak másnapra készítjük, lefedve tegyük a hűtőbe.



6. Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét nagy szemű tengeri sóval.

Oreo-s, csokis, karamelles torta karácsonyra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Csokitorta
Csokitorta

TORTAALAP: 1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Duplán könnyű ananásztorta
Duplán könnyű ananásztorta

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elektromos habverővel 4-5 perc alatt fehéredésig, nagyon habosra keverjük az egész tojásokat a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes mascarponés erdei gyümölcsös torta
Tejszínes mascarponés erdei gyümölcsös torta

Piskóta elkészítése: a 6 tojás sárgáját a 6 ek porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az 1 dl olajat és a 2 ek kakaóport. A liszthez hozzákeverjük a leszitált sütőport. A 6 tojás fehér...

Elkészítési idő: kb. 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tortához ♣ Márványos máz készítése
Tortához ♣ Márványos máz készítése

a tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük/nem lesz kemény csak sűrűn kenhető/, ezt a sütemény tetejére kenjük a kakaót a porcukorral simára dolgozzuk, majd a vízzel összekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk