100 g oreo keksz
60 g vaj
250 g mascarpone
150 ml hideg tejszín
75 g porcukor
egy narancs / citrom lereszelt héja
fél rúd vanília kikapart magjai
díszítésnek további 3-4 darab durvára összezúzott keksz
A kekszet morzsásra darálom késes robotgépben, összekeverem a lágy vajjal. A tortaforma aljába nyomkodom egyenletesen a masszát, hűtőbe teszem, amíg elkészül a krém. A habtejszínt kemény habbá verem. A krémsajtot kikeverem a cukorral, a vaníliával, a citrushéjjal, végül óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt. Eloszlatom a krémet a kekszes alapon. Nagyjából 4 órára hűtőbe teszem. Végül óvatosan leválasztom a tortagyűrűt, a torta tetejét pedig megszórom a kekszdarabokkal
Ez is isteni finom
1. A sütőt előmelegítjük légkeveréses módban 190 fokra, alsó-felső sütésnél 200 fokosra. A piskótához a tojásokat a cukorral gépi habverővel nagyon habosra felverjük (kb. 4 perc),...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeslink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKaramellás krém: A pudingport a cukorral/édesítővel a tejben csomómentesre keverem, sűrű pudingot főzök és kihűtöm. Beledolgozom a habosra vert vajat, majd krémesre keverem a kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes