100 g oreo keksz
60 g vaj
250 g mascarpone
150 ml hideg tejszín
75 g porcukor
egy narancs / citrom lereszelt héja
fél rúd vanília kikapart magjai
díszítésnek további 3-4 darab durvára összezúzott keksz
A kekszet morzsásra darálom késes robotgépben, összekeverem a lágy vajjal. A tortaforma aljába nyomkodom egyenletesen a masszát, hűtőbe teszem, amíg elkészül a krém. A habtejszínt kemény habbá verem. A krémsajtot kikeverem a cukorral, a vaníliával, a citrushéjjal, végül óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt. Eloszlatom a krémet a kekszes alapon. Nagyjából 4 órára hűtőbe teszem. Végül óvatosan leválasztom a tortagyűrűt, a torta tetejét pedig megszórom a kekszdarabokkal
Ez is isteni finom
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és foly...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tortalapot 3 részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel,majd körbekenjük. Habrózsa,csokireszelék,a rózsákba csokikockák mehetnek.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű