4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 ek. keserű kakaópor
20 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj vagy jó minőségű margarin
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. (Fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkostóljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.
csokitorta
Ez a csokikrém mennyiség egy 26 cm-es tortához elegendő.
A piskóta megtöltésénél ügyeljünk arra, hogy bőven jusson bele krém.
Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A cukrot adjuk hozzá kanalanként, közben verjük tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy lábasba tedd bele a darált diót (lehet fagyasztott is), a cukrot, a tejet és a tejszínt. 2. Keverd össze őket, és közepes lángon forrald föl a diókrémet. 3. Főzd alacsony...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összekeverjük, és előmelegített sütőben, tortaformában megsütjük. Az epreket kevés vízben, a cukorral feltesszük főni, 10-15 perc után összeturmixoljuk. Felme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. 2. A tortaformába (26 cm-es vagy ennél kisebb) vágjunk sütőpapírt. 3. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. 4. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű