dió, stb
Hozzávalók 1 tortalaphoz:
6 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg liszt
9 dkg darált dió
6 g sütöpor
Tojások sárgaját habosra keverem a cukorral, bele szitálom a lisztet, sütöport ,,és hozzáadom ,bele keverem a diót a tojások fehérjék keményre vert habját /pici sót teszek a t.fehérjébe/. Előmelegített sütőbe 26 cm tortasütőbe sütöm/ tűpróba/.
2 darab diós lapot sütök, mikor kihűltek ketté vágom.
Krém hozzávalók:
9 dkg liszt
4,5 deci tej
2 vaníliás cukor
18 dkg dkg porcukor
30 dkg vaj vagy margarine
Pici rumaróma
15 dkg darált dió
Lisztetből a vaníliás cukorral, tejjel sűrü pépet főzök majd hagyom kihűlni, közben kevergetem.
A vajat habosra keverem a porcukorral s kicsinynként adagolom bele a pépet. Hozzákeverem a rumaromát és a diót s töltöm a lapokat,,,3x s hagyok egy kevés krémet a torta bevonására. Berakom a hűtőbe egy kicsit dermedni, majd a torta oldalát bevonom darált dióval. Az egyik kezembe tartom a tortát a másikkal jól rátapogatom a diót.
Tetszés szerint díszítem a finom tortát.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztottam. A vajat habosra kevertem, majd hozzá adtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a v...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesA meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A fertőtlenített tojásokat kettéválasztjuk. 2. A lisztet megszitáljuk. 3. A sárgájákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. 4. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. 2. A vajat és a csokit összeolvasztjuk a mikróban. Körülbelül fél percenként vegyük ki, és kavarjuk át, nehogy a csokoládé megégjen. 3. A cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű