menu

Családireceptkönyv.hu

New York Cheesecake


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Az alaphoz:

15 dkg keksz (darált)

5dkg vaj

A krémhez:

50 dkg natúr krémsajt

20 dkg tejföl (12%-os)

10 dkg kristálycukor

1 vaníliás cukor

4 közepes tojás

4 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:


A sütőt 160 C-ra előmelegítjük. A sütőpapírt a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába illesztjük. A kekszet összemorzsoljuk.

A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk. A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk.

Kb. 5-10 percig sütjük, hogy egy picit megbarnuljon.

Míg az alap sül, a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a tojásokat, a fruktózt és a vaníliás cukrot simára keverjük. Majd a keményítőt is beledolgozzuk.

A krémet a süteménylapra kenjük és alufóliával letakarva 150°C-on 1 órát sütjük, majd fólia nélkül 160°C-on további fél órán át.

A tortát késsel elválasztjuk a formától és kihűtjük.

New York Cheesecake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rita féle  Svájci répatorta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Rita féle Svájci répatorta

A tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgáját a porcukorral ha...

Elkészítési idő: 1 ó 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Karamellás-mogyorós sajttorta sütés nélkül
Karamellás-mogyorós sajttorta sütés nélkül

Egy aprítógépbe dobjuk a mogyorót és a zabkekszet, és morzsás állagúra daráljuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, elkeverjük, majd a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Egy po...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Csokoládés, áfonyás rolád torta
Csokoládés, áfonyás rolád torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szeder mousse / krémtorta
Szeder mousse / krémtorta

1, megsütjük a vékony piskótát és kihűtjük. 2. A hideg tejszínt habbá verjük, félretesszük. 3. A szedert leturmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy magok ne maradjanak benne. 4....

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk