Az alaphoz:
15 dkg keksz (darált)
5dkg vaj
A krémhez:
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg tejföl (12%-os)
10 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
4 közepes tojás
4 dkg étkezési keményítő
A sütőt 160 C-ra előmelegítjük. A sütőpapírt a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába illesztjük. A kekszet összemorzsoljuk.
A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk. A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk.
Kb. 5-10 percig sütjük, hogy egy picit megbarnuljon.
Míg az alap sül, a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a tojásokat, a fruktózt és a vaníliás cukrot simára keverjük. Majd a keményítőt is beledolgozzuk.
A krémet a süteménylapra kenjük és alufóliával letakarva 150°C-on 1 órát sütjük, majd fólia nélkül 160°C-on további fél órán át.
A tortát késsel elválasztjuk a formától és kihűtjük.
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek...
Elkészítési idő:A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakr...
Elkészítési idő:1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. 2. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. 3...
Elkészítési idő: