-2 tojás
-2 evőkanál víz
-10 dkg cukor
-10 dkg liszt
-pici citromé
Krémhez:
-250 ml tej
-2 csapott kanál liszt
-1 kanál cukor
-10 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-citromlé vagy rumaroma(ki hogy szereti)
A tojások sárgáját habosra verem a hideg vízzel,hozzáadom a lisztet,a citrom levét és a legvégén a tojások kemény habját.
A Bárányformát kizsírozom beletöltöm a tésztát és 150 fokon kb 30 perc alatt megsül (tűpróba)
Közben elkészítem a krémet:
A tej felét a 2 kanál cukorral főni teszem......a lisztet csomómentesre kavarom a tej másik felével mikor a tej forr akkor folytonos kavarás mellett beleeresztem a lisztes tejet és addig főzöm míg jó kemény lesz,hűlni teszem.
A vajat habosra kavarom a porcukorral és apránként belekavarom a kihűlt pépbe !
Miután kihűlt hosszába kettévágom és megtöltöm krémmel a többi krémmel bevonom a báránykát tetszés szerint díszítem.
A tésztához előmelegítem a sütőt 190 fokra, és egy 18-20 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, és kivajazom-lisztezem az oldalát. A cukrot habosra keverem a tojásokkal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo/?fbid=761187345365348&set=pb.100044222689880.-2207520000.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaalaphoz a vajat megolvasztjuk, a babapiskótát összedaráljuk, ezeket egy tálba öntjük, majd kevés tejet adunk hozzá, és jól gyúrható alapot kapunk, amit a tortaformába nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű