Tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
5 dkg liszt
csipet fahéj
A krémhez:
4 tojássárgája
30 gr keményítő
2 dl tej
200 gr vaj, felkockázva
100 gr porcukor
1 tk. vanília esszencia
10 dkg darált dió
Bevonó:
10 dkg fehér csoki (vagy marcipánbevonó)
3 dkg étcsoki
darált dió a torta oldalának "panírozásához"
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, míg kemény hab lesz.
Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a fahéjat és a darált diót. Lemérjük a tésztát és öt adagra osztjuk. 18 cm-es korongban sütőpapírra kenjük adagonként a masszát és kb. 10 perc alatt kisütjük őket.
Rácson hagyjuk őket kihűlni.
A tojássárgákat a cukorral, pici tejjel, keményítővel habosra keverjük.
A maradék tejet felforraljuk,majd félrehúzzuk.
A tojássárgás keveréket a tejhez öntjük, visszatesszük a tűzre és kézi habverővel folyamatosan kevergetve , kislángon puding sűrűségűre főzzük. ( 2-3 perc)
Ha kész, azonnal hozzádolgozzuk a vajat, csomómentesre keverjük.
Kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a darált diót.
A lapokat megkenjük a a krémmel. A csokikat külön olvasszuk meg, az étcsokit töltsük egy zacskóba vagy habzsákba. A fehércsokival az utolsó tésztakorongot megkenjük, majd az étcsokiból köröket rajzolunk rá és gyorsan egy tűvel oda-vissza húzva mintázzuk.
A torta oldalát is bekenjük krémmel, majd darált dióval panírozzuk.
A recept egy 18 cm-es tortához való. A krémet készíthetjük vaníliás pudingporral is, de itt célszerű a tojássárgákat felhasználni.
A tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart bels...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA torta kétféle képen készíthető: sütéssel vagy sütés nélküli lappal. Hozzávalók: 20 cm-es tortaformához a sütés nélküli tortához: 25 dkg oreo keksz, 4-5 dkg vaj; a sü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy üveg magozott meggy levét (kb. 3 dl) 1 csomag vaniliás pudingporral és egy nagyon pici cukorral felfőzzük. Jó, ha érződik a megy savanysága ezért kell bele csak kevés cukor....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőkészítjük a kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük (a legvégén a keményre vert tejszínhabot adjuk lazán hozzá). A piskótára halmozzuk a túrókrémet, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű