Családireceptkönyv.hu

ESZTERHÁZY TORTA


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
5 dkg liszt
csipet fahéj
A krémhez:
4 tojássárgája
30 gr keményítő
2 dl tej
200 gr vaj, felkockázva
100 gr porcukor
1 tk. vanília esszencia
10 dkg darált dió
Bevonó:
10 dkg fehér csoki (vagy marcipánbevonó)
3 dkg étcsoki
darált dió a torta oldalának "panírozásához"


Elkészítés:


A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, míg kemény hab lesz.
Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a fahéjat és a darált diót. Lemérjük a tésztát és öt adagra osztjuk. 18 cm-es korongban sütőpapírra kenjük adagonként a masszát és kb. 10 perc alatt kisütjük őket.
Rácson hagyjuk őket kihűlni.
A tojássárgákat a cukorral, pici tejjel, keményítővel habosra keverjük.
A maradék tejet felforraljuk,majd félrehúzzuk.
A tojássárgás keveréket a tejhez öntjük, visszatesszük a tűzre és kézi habverővel folyamatosan kevergetve , kislángon puding sűrűségűre főzzük. ( 2-3 perc)
Ha kész, azonnal hozzádolgozzuk a vajat, csomómentesre keverjük.
Kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a darált diót.
A lapokat megkenjük a a krémmel. A csokikat külön olvasszuk meg, az étcsokit töltsük egy zacskóba vagy habzsákba. A fehércsokival az utolsó tésztakorongot megkenjük, majd az étcsokiból köröket rajzolunk rá és gyorsan egy tűvel oda-vissza húzva mintázzuk.
A torta oldalát is bekenjük krémmel, majd darált dióval panírozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A recept egy 18 cm-es tortához való. A krémet készíthetjük vaníliás pudingporral is, de itt célszerű a tojássárgákat felhasználni.

ESZTERHÁZY TORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Svéd mandula vagy dió torta
Svéd mandula vagy dió torta

A piskótához a fehérjét verjük kemény habbá a citrommal, majd apránként adagoljuk hozzá a cukrot. A kemény, fényes habba majd a végén egy lapáttal forgassuk bele a darált diót. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Stefánia torta
Stefánia torta

1. A tojásokat szétválasztjuk, a vajat kéz melegre melegítjük. 2. 10 dkg cukrot habosra keverünk a tojás sárgájával. 3. A maradék porcukorral a tojás fehérjéből kemény habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Túrótorta
Túrótorta

Margarint felolvasztjuk a kekszmorzsával összegyúrjuk és egy tortaformába nyomkodjuk Tojássárgáját a cukrokkal és olvasztott vajjal habosra keverünk, hozzákeverjük a túrót. A zse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Citromos túrótorta pikótával
Citromos túrótorta pikótával

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk