-50 dkg Mascarpone
-20 dkg babapiskóta
-7 dkg porcukor
-4 dl tejszín
-2 dl erős kávé
-ízlés szerint rum
-ízlés szerint kakaópor
-6 db lapzselatin(lehet színes is)
Megfőzöm a kávét.
Beáztatom bő hideg vízben a zselatint ,mikor megpuhult leszűröm róla a vizet és felteszem a tűzre ...nem főzöm csak felolvasztom
Felverem a tejszínhabot.
A Mascarpónét összekeverem a porcukorral ,hozzáadom a zselatint és a felvert tejszínhabot.
A lefőtt kávéhoz hozzákeverem a rumot, és ebbe mártom a babapiskótákat, a felét elhelyezem egy tálban, ráteszem a krémnek felét és elegyengetem rajtuk , majd jöhet az újabb réteg piskóta, végül pedig a krém másik fele. Hűtőbe teszem , tálaláskor pedig kakaóporral szórom meg.
Én általában nem tálba rakom,hanem kapcsos tortaformában,és a szélét is körberakom babapiskótával (de akkor több piskóta kell)
Néha szoktam gyümölcsöt is tenni bele .
A Sacher torta elkészítése: Az egész tojásokat, a tojássárgájákat és a cukrot kis láng felett kevergetve hevítjük, amíg csípősnek nem érezzük a hőmérsékletet. (Kb 60-80 ºC-os) A...
Elkészítési idő: 30+45 perc Nehézség: KözepesA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kinyújtjuk 5-6 cm-rel nagyobbra, mint a tortaforma. A tészt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. 2. A masszát 6 egyenlő r...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés Nehézség: KönnyűA lisztet és a tejet sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a vajat, a porcukrot, a darált diót, a vaníliás cukrot, végül a rumot. A piskótát keresztben minimum három részre v...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes