-50 dkg Mascarpone
-20 dkg babapiskóta
-7 dkg porcukor
-4 dl tejszín
-2 dl erős kávé
-ízlés szerint rum
-ízlés szerint kakaópor
-6 db lapzselatin(lehet színes is)
Megfőzöm a kávét.
Beáztatom bő hideg vízben a zselatint ,mikor megpuhult leszűröm róla a vizet és felteszem a tűzre ...nem főzöm csak felolvasztom
Felverem a tejszínhabot.
A Mascarpónét összekeverem a porcukorral ,hozzáadom a zselatint és a felvert tejszínhabot.
A lefőtt kávéhoz hozzákeverem a rumot, és ebbe mártom a babapiskótákat, a felét elhelyezem egy tálban, ráteszem a krémnek felét és elegyengetem rajtuk , majd jöhet az újabb réteg piskóta, végül pedig a krém másik fele. Hűtőbe teszem , tálaláskor pedig kakaóporral szórom meg.
Én általában nem tálba rakom,hanem kapcsos tortaformában,és a szélét is körberakom babapiskótával (de akkor több piskóta kell)
Néha szoktam gyümölcsöt is tenni bele .
A kekszet por állagúvá törjük (én kézi robotgépet használtam), majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszzsírt (a kókuszzsírt azért adtam hozzá, hogy a massza biztosan megkössön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába. Krém: A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük. A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát., 2 sütőformát az alján sütőpapírral bélelünk ki, és elosztjuk bennük a masszát. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 3-5 perc pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes