menu

Családireceptkönyv.hu

Ír krémtorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
8 dkg cukor
2 tojás
1 evőkanál ír krémlikőr
5 dkg őrölt mandula
Krémhez
50 dkg mascarpone
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl ír krémlikőr
5 dl tejszín
15 g zselatin
Csokoládéglazúrhoz
110 ml víz
100 ml tejszín
140 g cukor
50 g kakaópor (cukrozatlan)
7 g zselatin, 30 ml vízbe beáztatva
Díszítéshez
fehér és étcsokoládé reszelék

Elkészítés:


A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, a tojást, a likőrt, végül pedig a mandulát. A masszát a forma aljába simítjuk és megsütjük. A krémhez a mascarpone-t a cukorral, a vaníliával és a likőrrel kikeverjük. A tejszínből kemény habot verünk és összedolgozzuk a krémsajttal. A zselatint kevés hideg vízben feloldjuk, felforrósítjuk és vékony sugárban a krémhez öntjük, miközben folyamatosan keverjük a habverővel. A tésztalapot tortatálra helyezzük, körbevesszük a tortagyűrűvel és a krémet belesimítjuk. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap elkészítjük a csokoládéglazúrt. Ehhez a vizet, a tejszínt, a cukrot és a kakaóport lábosba mérjük és kevergetve felforraljuk. Lassú tűzön pár percig gyöngyöztetjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatint. Az egészet átszűrjük. Ha a máz langyosra hűlt, a torta tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdul (15-20 perc). Ezután eltávolítjuk a tortagyűrűt, körben megszórjuk csokireszelékkel a tortát, majd szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Isteni Finom

Ír krémtorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnás csokoládés joghurttorta
Málnás csokoládés joghurttorta

Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól e...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Eszterházy torta
Eszterházy torta

A tojásokat szétválasztjuk és fehérjét felverjük habnak. Hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan kanalanként, beleforgatjuk az őrölt mo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Oreo torta
Oreo torta

Dolgozd el egymással a lisztet, a kakaóport és a sót. Egy másik nagyobb edényben a cukrot keverd habosra a vajjal, add hozzá egyesével a tojásokat és a vaníliakivonatot. Jól keverd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dinnyetorta
Dinnyetorta

Tegyük a granola összetevőit egy tapadásmentes serpenyőbe és közepes hőmérsékleten pirítsuk 3 percig. Adjuk hozzá a mézet, keverjük át alaposan és karamellizáljuk 2–3 percig. Hűtsü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk