7 evőkanál liszt
5 db tojás
5 evőkanál cukor
12 g sütőpor
300 g étcsokoládé (3 tábla)
6 dl habtejszín
1 evőkanál nutella
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport és óvatosan elkeverjük.
Tortaformába öntjük a tésztát, és 180 C fokon kb. fél órát sütjük.
2 dl habtejszínt felforrósítunk, majd beletesszük a 3 tábla csokit, és a kanál nutellát, majd addig keverjük, míg teljesen el nem olvad, egységes krémet nem kapunk.
A krémet a hűtőbe tesszük, míg teljesen ki nem hűl.
Ha a piskótánk megsült és kihűlt, három lapra vágjuk.
Az egyik, legkisebbnek látszó lap köré visszatesszük a torta keretet és megkenjük a csokis krémmel. Rátesszük a második lapot, azt is megkenjük krémmel, majd a harmadik lapot is rátesszük és azt is megkenjük krémmel.
Leemeljük a tortakeretet és a torta oldalát is bevonjuk krémmel, habkártyával elsimítjuk, és/vagy díszítjük.
A maradék csokikrémet habzsákba töltjük és tetszőlegesen kidíszítjük vele a torta tetejét.
Az oldalát megszórhatjuk magvakkal, kókuszreszelékkel, kekszreszelékkel.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, vaníliás cukrot citromhéjat, szódabikarbónát is, végül pedig beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEnnél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, a levüket kinyomjuk. A kókuszreszeléket beáztatjuk a citromlébe, és állni hagyjuk. A háztartási kekszet ledaráljuk vagy me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKuglóf A kuglófformát vékonyan margarinnal átkenjük, majd édes morzsával (átszitált darált keksz vagy darált babapiskóta) beszórjuk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű