• 1 kg eper
• 40 dkg babapiskóta
• 1,5 l tej
• 3 csomag tejszínes pudingpor
• 12 ek cukor
A tetejére:
• 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
• reszelt ét csoki vagy tortadara
• eperszemek
A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egy harmadát és kirakjuk az eper egy harmadával.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük, majd rákenjük a tejszínhabot. Az eper szemekkel díszítjük.
A tortát tegyük a hűtőbe és csak másnap szeleteljük fel.
Forrás : Józsi konyhája
Kekszet apróra törjük, adunk hozzá 1 ek. Nutellát és a puha vajat. Alaposan összekeverjük és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk (a formát béleljük ki sütőpapírral). A mascarp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot, egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges, kávéskanalanként adunk hozzá még viz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA mandarinokat alaposan megmossuk, majd egy edényben felrakjuk főni, annyi vízzel amennyi ellepi. Kb. 1 órán át takarékon főzzük. Ezután egy szűrőbe rakjuk a megfőtt mandarinokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű