• 1 kg eper
• 40 dkg babapiskóta
• 1,5 l tej
• 3 csomag tejszínes pudingpor
• 12 ek cukor
A tetejére:
• 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
• reszelt ét csoki vagy tortadara
• eperszemek
A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egy harmadát és kirakjuk az eper egy harmadával.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük, majd rákenjük a tejszínhabot. Az eper szemekkel díszítjük.
A tortát tegyük a hűtőbe és csak másnap szeleteljük fel.
Forrás : Józsi konyhája
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem. A felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, az étcsokoládét késes aprítóval felapr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA palacsintatésztát kikeverem, fél órát pihentetem és a szokott módon kisütöm A krémhez vízgőz fölött kikeverem a 3 tojássárgáját és a 3 ek porcukrot. Ezt összekeverem a mascarpo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA zabkekszet morzsásítom, hozzáöntöm az 5 dkg cukrot és a vajat. Belenyomkodom a sütőformába, 180 fokon pedig 10 perc alatt aranybarnára sütöm. Közben a krémsajtot elkeverem a jo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt 150 fokra melegítsd elő. A krémtejszínt keverd össze a kristálycukorral, tojással és a csipet sóval. A serpenyőt olvasztott vajjal kend ki, a friss élesztős, leveles té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű