90 gr tojásfehérje (kb. 3 tojás)
455 gr többször átszitált porcukor
5-7 csepp citromlé
A tökéletesen sima máz eléréséhez a porcukrot többször, legalább háromszor szitáljuk át. A tojásfehérjét engedjük át egy szitán, majd pár órát (4-5) hagyjuk a hűtőben.
Adjuk hozzá a cukrot és a citromlét, majd keverjük habverővel addig, amíg sűrűn folyó, fehér fényes habot kapunk:
Felhasználásig hűtőben befóliázva tároljuk úgy, hogy a fólia érintse a hab felszínét. Biztonságból terítsünk tá egy nedves konyharuhát is, hogy biztosan ne száradjon ki a hab.
1. A krémje a legegyszerűbb vanília krém: 5 evőkanál lisztet 5 dl-el tejjel sűrűre főzök, majd kihűtök. 2. 25 dkg Rámát 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverek, +...
Elkészítési idő:♥ SÁRGAKRÉM 500 ml tej, 200 g kristálycukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 50 g búza finomliszt, 4 tojás sárgája A tojások sárgáját a cukorral, liszttel és vanília aromával...
Elkészítési idő:Verjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelenn...
Elkészítési idő: 90