90 gr tojásfehérje (kb. 3 tojás)
455 gr többször átszitált porcukor
5-7 csepp citromlé
A tökéletesen sima máz eléréséhez a porcukrot többször, legalább háromszor szitáljuk át. A tojásfehérjét engedjük át egy szitán, majd pár órát (4-5) hagyjuk a hűtőben.
Adjuk hozzá a cukrot és a citromlét, majd keverjük habverővel addig, amíg sűrűn folyó, fehér fényes habot kapunk:
Felhasználásig hűtőben befóliázva tároljuk úgy, hogy a fólia érintse a hab felszínét. Biztonságból terítsünk tá egy nedves konyharuhát is, hogy biztosan ne száradjon ki a hab.
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűNagyon krémes, nagyon epres és nagyon, nagyon finom. Konkrétan ez lett most már a kedvenc tortám, arra jutottam. Lehet, hogy verset is írok hozzá, még nem döntöttem. A piskótáho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A győri zabfalatokat mozsárban összetörjük, belekeverjük a vajat és belelapítjuk a tortaforma aljába. Kívülről kezdve sorba rakjuk eperrel. Kb. egy órára hűtőbe tesszük. 2. A t...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűHa kihűlt, hűtőbe tenni, majd másnap felverni a hideg csokis tejszínt, és megtölteni a piskótát. Nagyon finom, könnyű krém lesz belőle, ha valaki édesebben szereti, lehet bele cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű