Tésztához:
8 tojás
16 dkg cukor
20 dkg liszt
8 ek víz
2 kk sütőpor
3-4 ek kakaó
Tetejére:
4,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) (vagy tej+habpor)
kevés cukor
Csoki öntethez:
1 ek. cukor
2-3 ek. kakaó
1-2 ek. víz
Vaníliás pudinghoz:
1 cs. vaníliás pudingpor
0,5 tej 4 ek. cukor
Csoki pudinghoz ugyanez csak csoki pudingporral.
A tésztát úgy készítjük mint a piskótatésztát, majd kettéválasztjuk és az egyik felébe beleöntjük a kakaót. Mindkét tésztát 170 fokon sütjük. Közben elkészítjük a pudingokat. A rétegezés a következőképp történik:
alulra kakaós piskóta
vaníliapuding
sima piskóta
csokipuding
Majd mehet egy félórára a hűtőbe. Később felverjük a habtejszínt és szépen körbekenjük vele és a tetejére mehet a csokiöntet. Ezután ismét hűtőbe tesszük.
Nagyon egyszerű és mutatós édesség.
4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és 10 deka porcukrot, 4 tojás sárgáját és 10 és fél deka lisztet keverünk hozzá. A tepsit és papírt kivajazunk s arra ujjnyi vastagon felkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habosra keverjük a kristálycukorral kézi mixerrel vagy robotgéppel (fehéredésig kb. 5-6 perc). Hozzáadjuk az olajat és a vizet - ezt már alacsonyabb fokozaton keverjük öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalaphoz a mákot 10 dkg cukorral megdaráljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, majd a tojások sárgát is. Ehhez (már kisebb fokozaton keverve)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFehérjéből habot vérünket. Másik tálban ki keverünk 2 tábla olvasztott csokit a vajjal, tojassárgájával, kakaóval, csip sóval, esetleg ha szükséges cukorral. Egyesítjük a két tálat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű