14 dkg liszt
4 db tojás
16 dkg cukor
0,5l tej
vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
gyümölcsök
tortazselé
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, majd belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott gyümölcstortaformában kisütjük. Ameddig hűl a tészta, elkészítjük a pudingot, miután kissé kihűlt, rátöltjük a tésztára. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük, de figyeljünk az ízléses elrendezésre és arra, hogy a gyümölcsből bőven jusson rá. Kenőtollal tortazselét teszünk vékonyan a tetejére.
A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpack-kal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal és elkész...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű