14 dkg liszt
4 db tojás
16 dkg cukor
0,5l tej
vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
gyümölcsök
tortazselé
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, majd belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott gyümölcstortaformában kisütjük. Ameddig hűl a tészta, elkészítjük a pudingot, miután kissé kihűlt, rátöltjük a tésztára. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük, de figyeljünk az ízléses elrendezésre és arra, hogy a gyümölcsből bőven jusson rá. Kenőtollal tortazselét teszünk vékonyan a tetejére.
A kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, kör alakura kinyújtjuk, és egy kivajazott, lisztezett, hullámos falú kerek formát kibélelünk vele. Közepes hőmérsékletű sütőben me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet el kell morzsolni a vajjal, utána a elkeverjük a cukorral, meg a fahéjjal, és végül összegyúrjuk a tejszínnel, amiben elkeverjük a rumot,. Ezzel a masszával kibéle...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz