80 g porcukor
80 g darabos dió(mandula v. mogyoró)
200 g vaj
40 g cukor
3 ek. erős feketekávé
80 g porcukrot tűz fölött folytonos keverés közben megpuhítunk és belekeverünk 80 g darabosra törd diót, mandulát, vagy mogyorót. A grillage-t egy olajjal kikent lapos tálra öntjük, és ha teljesen kihűlt, mozsárban finomra törjük. Most 200 g vajat habosra kikavarunk 40 g cukorral és finomra tört grillage-val. Jól elkeverjük 3 evőkanálnyi erős feketekávéval és használatig hideg helyre tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét felverjük, majd egyenként belerakjuk a tojássárgáját és a cukrot. A sütőporral összekevert lisztet és a vaníliás cukrot is hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: -Tojásokat különválasztjuk -A vajat és a tejet egy lábasban felmelegítjük -A vaj-tej keveréket ráöntjük a lisztre és habverővel kásásra keverjük -Egyenként hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá vertem. A tojássárgát a vízzel elkevertem és a ledarált kókuszreszeléket(amiben elkevertem előzőleg a konjac lisztet) hozzáadtam. A hab f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű