80 g porcukor
80 g darabos dió(mandula v. mogyoró)
200 g vaj
40 g cukor
3 ek. erős feketekávé
80 g porcukrot tűz fölött folytonos keverés közben megpuhítunk és belekeverünk 80 g darabosra törd diót, mandulát, vagy mogyorót. A grillage-t egy olajjal kikent lapos tálra öntjük, és ha teljesen kihűlt, mozsárban finomra törjük. Most 200 g vajat habosra kikavarunk 40 g cukorral és finomra tört grillage-val. Jól elkeverjük 3 evőkanálnyi erős feketekávéval és használatig hideg helyre tesszük.
Az almákat megmosom, meghámozom, /egy felet meghagyok a tetejére díszítéshez/ apró kockára vágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm, majd hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, megszórom fahéj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű22 hosszú babapiskótát, egy kapcsos tortaforma peremén körberakjuk. A 25 kerek babapiskótát, enyhén belemártogatjuk a rummal ízesített 4 ek. kávéba és a tortaforma aljára rakjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra melegítjük, a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tészta és a habcsóklap hozzávalóit megfelezzük és külön-külön készítjük elő és sütjük meg a két lapot. 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük (190 fok, légkeverés). A mazsolát beáztatjuk 10-15 percre forró vízbe, majd leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A gesztenyelisztet szűrőn...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű