egy csomag keksz (pl. Korpovit)
– egy bögre víz
– 2 kiskanál instant kávé
– fél liter tejszín (lehet kevesebb is, de akkor laposabb a torta)
– kevés cukor
– 2 evőkanál Nutella
- tortasütő forma
A tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd tegyük bele a nutellát. Egy tálba öntsünk egy bögre vizet, és a két kiskanál kávét. Ebbe kell kissé belemártani a kekszeket, amelyek utána mehetnek is a tortatepsi aljára. Ha kész, kenjünk rájuk a krémből egy réteget. Ezután ismét jöhet egy réteg a kávés kekszből, majd krém, újra keksz, és így tovább.
A tetejét reszelt csokoládéval díszítsük.
Fogyasztás előtt min. 1 órára tegyük a hűtőbe.
Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és lassan adjuk hozzá, keverjük hozzá a lisztet. Töltsük a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojások fehérjét verd fel kemény habbá, óvatosan add hozzá a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a zsemlemorzsát és az étolajat. Alaposan dolgozd össze, és tedd e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA piskóta elkészítése: A piskótát a hagyományos módon készítsd el. A tojásfehérjéket a csipet sóval verd kemény habbá, add hozzá a cukrokat. A tojássárgájákat habodítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes