egy csomag keksz (pl. Korpovit)
– egy bögre víz
– 2 kiskanál instant kávé
– fél liter tejszín (lehet kevesebb is, de akkor laposabb a torta)
– kevés cukor
– 2 evőkanál Nutella
- tortasütő forma
A tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd tegyük bele a nutellát. Egy tálba öntsünk egy bögre vizet, és a két kiskanál kávét. Ebbe kell kissé belemártani a kekszeket, amelyek utána mehetnek is a tortatepsi aljára. Ha kész, kenjünk rájuk a krémből egy réteget. Ezután ismét jöhet egy réteg a kávés kekszből, majd krém, újra keksz, és így tovább.
A tetejét reszelt csokoládéval díszítsük.
Fogyasztás előtt min. 1 órára tegyük a hűtőbe.
Verd fel a tojásfehérjét a cukorral, majd add hozzá a liszttel vegyített darált diót Óvatosan keverd egyneművé a masszát. Süss belőle öt, 20-23 centi átmérőjű vékony lapot 180 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Kemény tészta elkészítése: A sütőport elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és egyenletes tésztává gyúrjuk. Egy keményebb jellegű tésztát...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelék: Melegítsük fel a tejszínt nagyon forróra, de még pont ne forrjon, adjuk hozzá a csokoládé darabokat. Teljesen oldódjanak el benne, ha a csokoládé darabok nagyon visszahű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes