24-26 cm-es tortaformához
6 tojás
12 ek víz
31 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
csipet só
A tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, és a habba szitáljuk, óvatosan belekeverjük.
170°C-ra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A sütési idő lejárta után tűpróbát végzünk, és ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
A sütési idő kicsit soknak tűnhet, de látni fogod, hogy mivel viszonylag sok víz van benne, sokáig kell neki sülni! Ha bizonytalan vagy, nézd meg 50 perc után! Gyönyörű, magas tortákat készíthetsz ezzel a recepttel!
Ha kisebb (16-20 cm-es tortát szeretnél, akkor 4 tojás elég és ennek megfelelően arányosítsd a többi hozzávalót is!)
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órán át pihentetjük. Meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük az almát. A cukorral és a fahéjjal megpároljuk úgy, hogy ne mara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém készítése : 6 dl tej + 1 tábla csokoládé + vaníliás cukrot felforralunk. Majd a az őrölt mandulát - kb 25 dkg hozzá keverjük. Amint kihűlt, a felhabosított mascarponého...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mogyorót száraz serpenyőben megpirítom és utána egy éjszakára szűrt vízbe beáztatom. A datolyát elég másnap 1-2 órára beáztatni, de természetesen nem lesz semmi baja, ha az is áz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Tészta: 7 tojást válasszuk ketté. A tojássárgáját keverjük habosra 7 dkg kristálycukorral. A tojásfehérjét verjük habbá 7 dkg kristálycukorral. Vigyázzunk, hogy ne verjük tú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes