24-26 cm-es tortaformához
6 tojás
12 ek víz
31 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
csipet só
A tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, és a habba szitáljuk, óvatosan belekeverjük.
170°C-ra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A sütési idő lejárta után tűpróbát végzünk, és ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
A sütési idő kicsit soknak tűnhet, de látni fogod, hogy mivel viszonylag sok víz van benne, sokáig kell neki sülni! Ha bizonytalan vagy, nézd meg 50 perc után! Gyönyörű, magas tortákat készíthetsz ezzel a recepttel!
Ha kisebb (16-20 cm-es tortát szeretnél, akkor 4 tojás elég és ennek megfelelően arányosítsd a többi hozzávalót is!)
Az epres joghurttorta elkészítés: A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart. A tojások fehérjét kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta adalékait a robotgép spiráljával morzsalékosra keverjük, kikent, lisztezett tortaformába nyomkodjuk. A szeletelt almát rátesszük, megszórjuk cukrozott fahéjjal. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a csipet sóval és a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű