Piskótához
10 tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 cs sütőpor
Töltelékhez:
15 dkg sárgabaracklekvár
8 dl tejszín
14 dkg porcukor
30 dkg eper
6 dkg kakaópor
1 db citrom leve
2 dl olvasztott zselé
Egy 18 és egy 23 cm-es kerek piskótalapot, valamint egy téglalap alakú piskótát sütünk, amit még langyosan feltekerünk. Ha kihűlt, megkenjük 15 dkg sárgabaracklekvárral és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre. Kibélelünk egy habüstöt folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk. Eperkrém: 3,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret és 1 dl olvasztott zselét. Csokikrém: 4,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot és 1 dl olvasztott zselét. Charlotte torta töltése: a piskótatekercsekkel kirakott habüstbe töltjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát. Rátöltjük a csokis krémet és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.
A tojásból, a cukorból, a lisztből és a többi alapanyagból sütünk 3 db piskótalapot (3 x 5 db tojásból, 5 kanál cukorból, 5 kanál lisztből és 1 cs. sütőporból). A tortaforma mérete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy 25 cm-es kerek sütőformát kivajazunk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a formába nyomkodjuk. A kilógó széleket levágjuk. Villával beszurkáljuk az alját, 20-30 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásfehérjét felverem pici só bele. Az 5 tojássárgát 270 gramm cukorral kikeverem, hozzáadok 1 dl vizet ez után 1 dl olajat. Utána hozzáadok 300 gramm finomlisztet és 1 csoma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKettesével ragasszuk össze baracklekvárral a tallérokat. Egy kerek, ha lehet magasabb falú tálat béleljünk ki fóliával. Karikára vágott kivivel rakjuk ki a tál alját és az oldalát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű