Piskótához
10 tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 cs sütőpor
Töltelékhez:
15 dkg sárgabaracklekvár
8 dl tejszín
14 dkg porcukor
30 dkg eper
6 dkg kakaópor
1 db citrom leve
2 dl olvasztott zselé
Egy 18 és egy 23 cm-es kerek piskótalapot, valamint egy téglalap alakú piskótát sütünk, amit még langyosan feltekerünk. Ha kihűlt, megkenjük 15 dkg sárgabaracklekvárral és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre. Kibélelünk egy habüstöt folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk. Eperkrém: 3,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret és 1 dl olvasztott zselét. Csokikrém: 4,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot és 1 dl olvasztott zselét. Charlotte torta töltése: a piskótatekercsekkel kirakott habüstbe töltjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát. Rátöltjük a csokis krémet és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.
Keverj el 60 dkg túrót 30 dkg joghurttal és 3 evőkanálnyi frissen facsart citromlével. Áztass be 6 zselatinlapot, majd nyomkodja ki, s olvassza fel 1,5 dl vízben 5 dkg cukorral. Do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Megolvasztjuk a vajat, a darált keksszel összemorzsoljuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Szórjuk rá az áfonyát....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű4 db tojásból piskótát készítettem,2 evőkanál rizsliszt és 2 evőkanál kókuszliszttel, 4 kanál eritrittel, pici sütőporral. Felét a tepsibe öntöttem, majd a másik feléhez 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, újra összedolgozzuk, majd felolvasszuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű