Tészta: 5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
fél csomag sütőpor
Krém: 3 egész tojás
3 evőkanál keserű kakaópor
20 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
25 dkg Rama
Díszítésnek: 3 dl habtejszín,
vagy 2 csomag Dr. Oetker tejszínhabpor és 3 dl tej
csokireszelék
5 tojássárgáját kikeverünk 5 evőkanál cukorral. Majd hozzáadjuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. 24 cm-es tortasütőben 180 fokon készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: 3 egész tojást, 3 evőkanál kakaót, 5 dkg étcsokoládét és 20 dkg porcukrot kikeverünk, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük. /kb 20 perc/ Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, jól kidolgozzuk. A torta tetejére tesszük a krémet. Majd behűtjük. Végül tejszínhabbal bevonjuk a tortát és csokireszelékkel díszítjük.
Piskótát készítjük el először Krémet,hogy hűljön A burkoló masszát kinyújtjuk Vajas krém a burkoló massza alá Díszítés
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 3 evőkanál vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral jól kikeverjük. A masszához keverjük (apránké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2014. június 6., péntek A kukoricapelyhet keverjük össze 100 g vízgőzön olvasztott csokoládéval és nyomkodjuk 21- 26 cm-es tortaforma aljába, tegyük fél órára a hűtőszekrénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű