Tészta: 5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
fél csomag sütőpor
Krém: 3 egész tojás
3 evőkanál keserű kakaópor
20 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
25 dkg Rama
Díszítésnek: 3 dl habtejszín,
vagy 2 csomag Dr. Oetker tejszínhabpor és 3 dl tej
csokireszelék
5 tojássárgáját kikeverünk 5 evőkanál cukorral. Majd hozzáadjuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. 24 cm-es tortasütőben 180 fokon készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: 3 egész tojást, 3 evőkanál kakaót, 5 dkg étcsokoládét és 20 dkg porcukrot kikeverünk, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük. /kb 20 perc/ Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, jól kidolgozzuk. A torta tetejére tesszük a krémet. Majd behűtjük. Végül tejszínhabbal bevonjuk a tortát és csokireszelékkel díszítjük.
link
Elkészítési idő:A 4 tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a citrom levével, és a héjával, a borral, és gőz felett sűrűre főzzük. Mikor sűrűsödni kezd, levesszük a gőzről, hozzákeverjük a rumot és a...
Elkészítési idő:Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást. 460 g barack - konzerv...
Elkészítési idő:A tjásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a diót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük a masszát. 23 cm-es tortaformában 5 lapot sütünk előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: