Családireceptkönyv.hu

Svéd mandulatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához:

4 tojás fehérje
120 g nádcukor (muscovado)*
250 g héjas mandula ledarálva
50 g egész héjas mandula félig ledarálva
1,5 tk kakaó

krém:

4 tojás sárgája
30 g keményítő
1 dl tej
1 dl tejszín
175 g vaj felkockázva
kb. 8 dkg porcukor
1 tk vanília kivonat


tetejére:

50 g szeletelt mandula ( pirítva)

Elkészítés:


Aztán nem oly rég Strawberry blogszülinapja alkalmából megörvendeztetett minket egy tökéletes recepttel. :) Megláttam, megszerettem. Nagyon ajánlom. A sütési technikán változtattam, magam módján leegyszerűsítettem, valamint a cukor mennyiségét is visszavettem a krémből.


Hozzávalók:

tésztához:

4 tojás fehérje
120 g nádcukor (muscovado)*
250 g héjas mandula ledarálva
50 g egész héjas mandula félig ledarálva

krém:

4 tojás sárgája
30 g keményítő
2 dl tej
200 g vaj felkockázva
kb. 10 dkg porcukor
(ízlés szerint, én 8 dkg-t használtam)
1 tk vanília kivonat

tetejére:

50 g szeletelt mandula



A 250 g mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 50 g mandulát szintént ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük.
A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekverjük a mandulás keveréket.

Tésztalapok sütése: 170 fokos sütőben, kb 15-20 perc
Krém:

A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, tejszínnel végül hozzáadjuk a vanília kivonatot és gőz foölött felfőzzük. (pudingszerűnek kell lennie) Folyamatosan kavargassuk, hogy ne égjen le. Vegyük le a tűzről. Amikor még meleg adjuk hozzá a kockára darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet. kenjük a tortára.

Kb. 50 g szeletelt mandulát egy serpenyőben pár perc alatt pirítsunk meg és ha kihűlt szórjuk meg vele a torta tetejét és oldalát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Mascarponés gesztenyetorta
Mascarponés gesztenyetorta

Piskóta A piskótához a tojásokat különválasztjuk, és a cukor felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A cukor másik felével fehéredésik verjük robotgéppel a tojássár...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös rizstorta
Gyümölcsös rizstorta

A rizset feltesszük főni tejben. Közben a vajat/margarint felolvasztjuk, a kekszet hozzáöntjük és az egész masszát egy forma aljába nyomkodjuk kanállal (édesszájúbbak a masszához...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos krém
Citromos krém

Gőz felett sűrű krémet fűzünk belőle, habverővel állandóan keverve. Miután kihűlt, 30 dkg vajjal habosra keverjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karácsonyi gesztenyetorta
Karácsonyi gesztenyetorta

1. A mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. 2. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. 3. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaópo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk