50 dkg gesztenyemassza
15 dkg darált keksz
0,5 dl tej
0,5 dl rum
kb.20 dkg babapiskóta
5 dl habtejszín
krém:
2 cs.vaníliás puding /főzös
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
mártogatáshoz:
kis tej
rum
Gesztenye,keksz,cukor,rum,tej összedolgozni.Kapcsos tortaforma /26 cm / belenyomkodni.
A pudingot megfőzni,hűlni hagyni.A felét a tésztára kenni,kirakni rumos-tejbe mártott piskótával. rá a krém másik fele. Majd a tejszínhab...
Tetejét díszíteni.
1 éjszakára hűtőbe tenni.
A svédek csodafinom mandulatortájának elkészítéséhez első lépésben kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját félretesszük a krémhez, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a habtejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásos piskóta 18 cm-es tortaformában sütve, 3 részre vágva. A vaníliapudingot a tejben megfőzzük, hűtjük. A túrót áttörjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük és a túró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű