2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Elkeszitem a piskota lapokat : Feher lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,10 dkg.liszt,4 ek.viz,fel tasak sutopor Kakaos lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,4 ek.viz,8 dkg.liszt,2 dkg.kakao,fel s...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: NehézA cukrot karamellizáljuk. Alacsony lángon, rázogatva, egészen világos barnára. A tűzről levéve hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és addig keverjük, amíg az bele nem olvad a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tortaformát sütőpapírral béleld ki, a sütőt melegítsd elő 165-ös hőfokon (alsó-felső sütési mód). A csokoládét törd apróra, tedd hőálló tálkába és vízgőz felett olvaszd fel, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojássárgáját egyesével lassan hozzákeverjük, majd az étcsokit is. A tojásfehérjét a kristálycukorral habosra verjük, majd a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű