menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos túrótorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához:
7 tojás,
14 deka cukor,
17 deka liszt

A töltelékhez:
25 deka túró,
3 deci tej,
8 deka cukor,
3 tojássárga,
5 mokkás kanál zselatin,
35 deka tejszín
+ egy doboz barack konzerv

Elkészítés:


Piskótakarika: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor 1/3-val kihabosítjuk, a fehérjét a többi cukorral nem túl kemény habbá verjük. Üstbe, hablapáttal átszedjük a felvert tojássárgáját, erre szedjük a felvert fehérjét. Fakanállal, az edény szélét végigsimítva, középre beforgatva az anyagot, keverni kezdjük, miközben a habüstöt a másik kezünkkel forgatjuk, és így óvatosan keverve, lassan hozzászórjuk a lisztet. A keverést addig folytatjuk, amíg a liszt egyneművé nem válik a tojásos anyaggal. A kész tésztát, sütőpapírral fedett aljú tortakarikába szedjük. A massza közepéről a tortakarika szélére húzva a tésztát elegyengetjük, és 165 C-os sütőben, körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Akkor van kész, ha a tészta lenyomás után visszaugrik és még sziszeg.
Amikor a karikát a sütőből kivettük, tetejével lefelé, lisztezett felületre fordítjuk és saját gőzében így hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát félbe vágjuk, és csak az egyik felét használjuk fel.

Krém: A 3 dl tejet, 8 dkg cukrot, a 3 db tojássárgáját, 5 mokkáskanál zselatint összekeverjük, és vízgőz fölött 85°C-ra melegítjük. A túrót áttörjük, ízesítjük citromhéjjal és vaníliás cukorral.A zselatinos krémet kihűtjük, és elkeverjük a túróval és a 35 dkg tejszínnel.

A félbevágott piskótát tortakarikába rakjuk, és rákenjük a krém egyharmadát. A krémre vékonyra szeletelt barackokat teszünk, majd a maradék krémet is betöltjük. A krém tetejét elegyengetjük, és az egész tortát kifagyasztjuk. Szeletelés előtt, a tortáról lehúzzuk a tortakarikát, a torta alján látszó piskótaréteget felvert tejszínnel megkenjük, és a tejszínes sávot mandulaforgáccsal panírozzuk.

Barackos túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fehércsokis sajttorta
Fehércsokis sajttorta

Elkészítés: Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandarin torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Mandarin torta

A mandarinokat alaposan megmossuk, majd egy edényben felrakjuk főni, annyi vízzel amennyi ellepi. Kb. 1 órán át takarékon főzzük. Ezután egy szűrőbe rakjuk a megfőtt mandarinokat...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Erzsébet királyné tortája
Erzsébet királyné tortája

A lap elkészítése: A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tábortűz torta
Tábortűz torta

A piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,alaposan elkeverjük,majd a száraz hozzávalókat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk