A rátéthez
1,5 dl tejföl
1 evőkanál kókuszreszelék
3 dkg darált dió
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg kristálycukor
3 db tojás
2 üveg meggybefőtt (kb. 75 dkg)
2 evőkanál zsemlemorzsa
A sütőforma kikenéséhez
Rama Vajas íz
A tésztához
2 evőkanál konyak
2 teáskanál Sütőpor
15 dkg finomliszt
2 db tojás
egy csipet só
12,5 dkg kristálycukor
10 dkg Rama Vajas íz
A Rama Vajast megolvasztjuk, majd egy kissé lehűtjük. A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott Rama Vajast. A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot. A sütőformát kikenjük Rama Vajassal, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on, 45-50 percig sütjük. A gyümölcsöt leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A darált diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérjehabot hozzáadjuk a kókuszos masszához. A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet, majd ráöntjük a kókuszos masszát. A tortát további 20-30 percig, 175 °C-on, aranybarnára sütjük.
A lisztből, margarinból csipet sóval cukorral vízzel jó kemény tésztát gyúrunk .Egy fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát,úgy, hogy oldala is l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát áztassuk be a pálinkába, hogy puha legyen. Persze ha gyerekek, kismamák vagy gépkocsivezetők fogyasztanak a tortából, akkor ezt a lépést egyszerűen hagyjuk ki....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze. A tortaformát béleljük k...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes