A rátéthez
1,5 dl tejföl
1 evőkanál kókuszreszelék
3 dkg darált dió
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg kristálycukor
3 db tojás
2 üveg meggybefőtt (kb. 75 dkg)
2 evőkanál zsemlemorzsa
A sütőforma kikenéséhez
Rama Vajas íz
A tésztához
2 evőkanál konyak
2 teáskanál Sütőpor
15 dkg finomliszt
2 db tojás
egy csipet só
12,5 dkg kristálycukor
10 dkg Rama Vajas íz
A Rama Vajast megolvasztjuk, majd egy kissé lehűtjük. A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott Rama Vajast. A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot. A sütőformát kikenjük Rama Vajassal, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on, 45-50 percig sütjük. A gyümölcsöt leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A darált diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérjehabot hozzáadjuk a kókuszos masszához. A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet, majd ráöntjük a kókuszos masszát. A tortát további 20-30 percig, 175 °C-on, aranybarnára sütjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A m...
Elkészítési idő:ELKÉSZÍTÉS: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott,...
Elkészítési idő: 75A tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu - korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká - vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert...
Elkészítési idő: