3 db tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt
Krém:
1/2 kg áttört túró
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és a leve
5 dl habtejszín
20 gr. zselépor
3 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon.
a fentieket összekeverni majd 10 gr. megáztatott zselatint /elkészítve a szokásosan/ hozzáadni.
5 dl tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a túrós keverékhez.
A krémet a piskótára símítjuk, majd rátesszük a gyümölcsöt / földieper, málna vagy bármilyent amit szeretünk/és leöntjük zselével.
Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben kevés xukorral vagy mézzel aranybarnára sütjük, félretesszük Alap: A fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElső lépésként elkészítjük a torta „tésztáját", azaz a kekszet összemorzsoljuk, majd összekeverjük a felolvasztott és kihűtött margarinnal. Az így kapott morzsát belenyomkodjuk egy...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű