3 db tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt
Krém:
1/2 kg áttört túró
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és a leve
5 dl habtejszín
20 gr. zselépor
3 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon.
a fentieket összekeverni majd 10 gr. megáztatott zselatint /elkészítve a szokásosan/ hozzáadni.
5 dl tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a túrós keverékhez.
A krémet a piskótára símítjuk, majd rátesszük a gyümölcsöt / földieper, málna vagy bármilyent amit szeretünk/és leöntjük zselével.
♥ Tészta: A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Kivajazunk egy 20 cm-es tortaformát. A vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és az almaszószt, végül a "száraz"...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a tojások sárgáját, és a porcukorral elkevert lisztet. Kivajazott, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, margarint, vaníliás cukrot és tojás sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, citromhéjat. A zselatinra 4 evőkanál vizet öntünk és a forró tejjel leöntjük. Az 5 to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon fontos, hogy a hozzávalókat időben kivedd a hűtőszekrényből, és csak akkor láss neki a pofonegyszerű sajttorta összeállításának, ha valamennyi szobahőmérsékletre melegedett....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű